Dupa 4 ani CJ Bihor reuseste sa finalize infrastructura pentru Parcul Industrial Tileagd
Stiri Bihor

Dupa 4 ani CJ Bihor reuseste sa finalize infrastructura pentru Parcul Industrial Tileagd

Săptămâna trecută a avut loc recepția lucrărilor la Parcul Industrial Tileagd, o primă investiție de profil pentru microregiunile județului Bihor, axată pe capacitarea zonei Văii Crișului Repede pentru a fi atractivă investițiilor majore.

Viitorii investitori vor avea puse la dispoziție condiții propice dezvoltării afacerii lor în cadrul Parcului Industrial Tileagd, fiind astfel realizate alimentarea cu apă, canalizarea menajeră și pluvială, întreaga infrastructură rutieră ce cuprinde 2 stații de autobuz și 62 de locuri de parcare, precum și un sistem modern de iluminat public.

Însumând în total 9,3 hectare, Parcul Industrial Tileagd pune la dispoziția companiilor 3 loturi a câte 2,26 și 2,16 hectare.

Execuția lucrării s-a derulat pe o perioadă de un an de zile și a fost realizată de asocierea de firme Costa Voc Impex SRL – Trebor Drum Construct, valoarea finală a construcției ridicându-se la aproximativ 4.33 milioane lei + TVA.

Cu privire la datele și caracteristicile tehnice principale ale Parcului Industrial Tileagd, acestea sunt după cum urmează:

  • Obiectivul 1 – Alimentară cu apă: conductă de aducțiune, 254 ml și rețea de distribuire, 515 ml
  • Obiectivul 2 – Canalizare menajeră: canal colector menajer, 557 ml; Stație de pompare ape uzate cu toate dotările necesare; Conducta de refulare în lungime de 455 ml; racord la stația de epurare a Companiei de Apă Oradea.   
  • Obiectivul 3 – Lucrări rutiere: Drum incintă în lungime de 952,00 ml asfaltat; Trotuare 1900ml; Parcări pentru autoturisme 62 locuri și două stații de autobuz
  • Obiectivul 4 – Canalizare Pluvială: Canal colector pluvial 938 ml
  • Obiectivul 5 – Iluminat Public, însemnând 40 stâlpi cu înălțime de 8ml, realizat  pe toată lungimea drumului de incintă, respectiv, iluminat gospodăria de apă cu 4 stâlpi, având înălțime de 6 ml.

Vă reamintim că valoarea inițială a contractului semnat cu beneficiarul Parcuri Industriale Bihor S.A. a fost de 4,52 milioane lei + TVA, fiind ulterior majorată ca urmare a prevederilor OUG 114 privind salarul minim garanta în domeniul construcțiilor la 4,90 milioane lei + TVA.

În continuarea acestui proiect de dezvoltare economică a microregiunilor județului, compania Parcuri Industriale Bihor S.A. are în vedere încheierea lucrărilor de execuție a parcului industrial de la Săcueni în vara acestui an, precum și demararea celui de-al treilea obiectiv, parcul industrial din imediata apropiere a viitoarei autostrăzi Transilvania, la Tămășeu.