”Dragoste-Mărţişoare. Sărbătorile tradiţionale în lumină şi culoare” Vernisaj expoziţie la Muzeul Orasului Oradea
Evenimente

”Dragoste-Mărţişoare. Sărbătorile tradiţionale în lumină şi culoare” Vernisaj expoziţie la Muzeul Orasului Oradea

Muzeul Oraşului Oradea-Complex Cultural în colaborare cu Centrul Judeţean de Conservare şi promovare a culturii tradiţionale şi cu ”Asociaţia Iele World” din Târgu-Jiu, vă invită în data de 26 februarie 2020, ora 17:00, la prezentarea proiectului Dragoste-Mărţişoare. Sărbătorile tradiţionale în lumină şi culoare, coordonat de doamna inginer Mioriţa Săteanu. În cadrul evenimentului domnul cercetător ştiinţific Vasile Todincă va vorbi despre Dragoste – povestea dragostei la români.

Publicul va putea admira lucrările expozanţilor:  Ioana Precup, Filimon Mirela, Eugenia Drăgoi, Szell Ecaterina, Hortenzia Belicciu, Qvartal Margit, Ecaterina Grecu, Dora Tudor, Ileana Vlad, Viviana Mrejea, Edina Puşcaş, Galeria de ceramică, Galeria „Tibor Erno”, Tabăra „Ceata lui Piţigoi”, Olimpia Urdea.

Vizitatorii vor avea ocazia de a vedea creaţiile “Asociaţiei Iele World”. Proiectul “Iele World” a fost inițiat de către Oana Tudose ca un proiect de cercetare textil-artizanală a lânii de ovine abandonată din România. În prezent, lâna de ovine reprezintă un material prim regenerabil și extrem de nevalorificat în zonele montane din România. În fiecare an tone de lână sunt aruncate în mediul înconjurător sau arse. „Exploatând fibrele de lână prin metode tradiționale de prelucrare, iele world creează piese de artă textilă ce investighează subiecte mitologice și de identitate culturală”.

Totodată, vor putea fi admirate şi lucrările persoanelor lipsite de libertate de la Penitenciarul din Oradea

Evenimentul va avea loc la Muzeul Oraşului Oradea-Complex Cultural, în data de 26 februarie 2020, la ora 17:00, în Palatul Princiar, corp A, etaj 2, sala 15-16.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News