Barbat ranit grav intr-un incendiu in Oradea. Barbatul a suferit arsuri de gradul IV pe o suprafata de 80% din corp
Stiri Oradea

Barbat ranit grav intr-un incendiu in Oradea. Barbatul a suferit arsuri de gradul IV pe o suprafata de 80% din corp

În data de 24 februarie a.c., pompierii militari orădeni au intervenit pe strada Liszt Ferenc din municipiu, unde au acționat pentru salvarea unui bărbat și pentru stingerea incendiului produs la apartamentul acestuia.

În seara zilei de luni, 24 februarie a.c., în jurul orei 22.25, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat prin numărul unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la un apartament situat la parterul unui bloc cu 4 etaje, de pe strada Liszt Ferenc din Oradea.

Pentru gestionarea evenimentului, la adresa indicată de apelant au fost mobilizate de urgență, două echipaje de stingere din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

 Ajunse la locul intervenției în aproximativ cinci minute de la primirea apelului, echipajele au acționat simultan pentru salvarea unui bărbat de 65 de ani, pe care l-au găsit în interiorul locuinței afectate de flăcări, pentru stingerea incendiului și pentru evacuarea locatarilor clădirii.

Bărbatul, care se afla în stop cardio-respirator și prezenta arsuri de gradul IV pe circa 80% din suprafața corpului, a fost predat echipajului de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, care i-a acordat îngrijirile medicale ce se impuneau. După efectuarea, cu succes, a manevrelor de resuscitare, echipajul SMURD a transportat victima la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea.

Forţele de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul în aproximativ 20 de  minute, împiedicând propagarea acestuia la celelalte trei camere și la apartamentele învecinate. 

Întrucât casa scării era inundată cu fum, pompierii militari au verificat fiecare locuință în parte, pentru salvarea eventualelor victime intoxicate cu fum și au evacuat 15 persoane (alte 20 autoevacuându-se până la sosirea echipajelor), iar pentru înlăturarea oricărui pericol, forțele de intervenție au ventilat casa scării și apartamentele din bloc. Nu au existat alte persoane rănite.

În urma evenimentului, au ars bunuri aflate în dormitor (o canapea, o masă, trei scaune, un dulap și un televizor), iar din cauza fumului și a temperaturii ridicate, s-au degradat patru uși, o baie și zugrăveala dintr-o altă încăpere.

Cercetările efectuate la faţa locului au relevat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de fumat.

Foto: arhiva

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News