Doua tinere blocate in Muntii Bihor, recuperate in siguranta de jandarmii montani bihoreni
Stiri Bihor

Doua tinere blocate in Muntii Bihor, recuperate in siguranta de jandarmii montani bihoreni

Ieri, 22 iunie a.c., ora 13.33, un tânăr de 31 de ani din judeţul Arad a efectuat un apel de urgenţă 112. Acesta împreună cu alte două tinere s-au speriat, în urma ploii şi ceţii instalate în zona montana a Padisului, mai exact in Cheile Galbenei, informeaza jandarmi montani bihoreni

Cei trei tineri, toţi din judeţul Arad, au pornit în decursul zilei de vineri pe circuitul Cheile Galbenei – Poiana Florilor, însă datorită condiţiilor meteorologice nefavorabile s-au speriat, solicitând în cele din urmă ajutor prin apelul de urgenţă 112. Pentru că se aşternuse o ceaţă densă, acestora le era frică că nu se vor mai putea întoarce la locul de unde au pornit, respectiv campingul Glăvoi, unde aveau instalat cortul.

Cele două tinere au rămas la Cheile Galbenei, în timp ce bărbatul de 31 de ani s-a întors ca să ceară ajutor.

 Jandarmii de la Postul Montan Padiş împreună cu salvamontiştii bihoreni au început să le caute pe cele două tinere din grup, pe traseul Cheile Galbenei – Poiana Florilor.

interlink.ro

Unul dintre jandarmi, împreună cu un salvamontist, le-au găsit în apropierea Gheţarului Focul Viu, în jurul orei 14.50. După ce le-au recuperat, acestea au fost duse în siguranţă la sediul Salvamont Glăvoi, de unde s-au întors la campingul Glăvoi.

Niciuna dintre persoanele implicate nu a solicitat îngrijiri medicale. 

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0