Două familii de cetăţeni irakieni, oprite la frontiera cu Ungaria, la Valea lui Mihai
Stiri Bihor

Două familii de cetăţeni irakieni, oprite la frontiera cu Ungaria, la Valea lui Mihai

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorul Politiei de Frontieră Valea lui Mihai au depistat, în urma unei acțiuni pentru combaterea migrației ilegale, două familii de cetățeni irakieni care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Azi dimineaţă, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea lui Mihai, judeţul Bihor, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență. Astfel, în jurul orei 7:30, au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Valea lui Mihai, mai multe persoane care se îndreptau, pe jos, spre teritoriul statului vecin.

Poliţiştii de frontieră au intervenit cu operativitate, iar grupul de şapte persoane, format din doi bărbaţi, două femei şi trei minori, a fost oprit în apropierea graniţei şi dus la sediul sectorului pentru cercetări.

Din primele verificări efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba despre două familii de cetățeni irakieni, formate din patru adulţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 28 de ani și trei minori, cu vârste între 4 ani şi 14 de ani. La cercetări s-a constatat că cei in cauză sunt solicitanţi de azil în ţara noastră.

De asemenea, cetăţenii irakieni au declarat că au călătorit până în localitatea Valea lui Mihai cu taxiuri şi intenționau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pe  jos, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News