Doi tineri oradeni, prinsi de politisti dupa ce au fugit cu doua cosuri pline cu produse alimentare dintr-un supermarket
Stiri Oradea

Doi tineri oradeni, prinsi de politisti dupa ce au fugit cu doua cosuri pline cu produse alimentare dintr-un supermarket

Doi tineri bănuiți că, profitând de neatenția angajaților, ar fi sustras dintr-un magazin produse de peste 1.600 de lei, reținuți de polițiștii orădeni – Unul dintre ei a fost arestat de magistrați.

Luni, 1 aprilie a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea au identificat și cercetat doi tineri, de 19 și 25 de ani, ambii din municipiul Oradea, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îi bănuiesc pe aceștia că, la 26 martie a.c., în jurul orei 19.00, ar fi profitat de neatenția angajaților unui magazin alimentar din municipiul Oradea și ar fi sustras două coșuri pentru cumpărături, pline cu 59 de pachete de cafea de 250 de grame, de 500 de grame și de 1 kg., provocând astfel un prejudiciu total de 1.606,51 de lei.

Tot luni, 1 aprilie a.c., în urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea l-au reținut pe tânărul de 19 ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Acesta era deja cercetat sub control judiciar, fiind bănuit de comiterea altor patru infracțiuni de furt, toate pe raza municipiului Oradea.

Marți, 2 aprilie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar față de tânărul de 19 ani, cu măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile.

Tot marți, 2 aprilie, în urma cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea au dispus și față de orădeanul de 25 de ani reţinerea pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activitățui infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.