Au inflorit magnoliile! Explozie de culoare si miresme in curtea Universitatii Oradea (GALERIE FOTO)
Diverse

Au inflorit magnoliile! Explozie de culoare si miresme in curtea Universitatii Oradea (GALERIE FOTO)

Ca in fiecare an, odata cu venirea primaverii, Oradea devine un oras al magnoliilor, aceasta floare putand fi intalnita practic, peste tot in oras. Insa oradenii sunt obisnuiti sa viziteze cele doua zone, deja cunoscute, unde frumusetea, eleganta si prospetimea acestei flori dau un aer de romantism si energie. 

Desigur este vorba de Parcul Palatului Baroc si Universitatea Oradea, locul unde oradenii se pot desfata, zilele acestea, cu mireasma si frumusetea acestor flori.

Unul dintre cititorii nostri, Madalin Hinţ, a surprins pentru dumneavoastra aceasta revarsare de culoare si placere si ne-a trimis cateva poze de la Universitatea Oradea.

Magnolia este o floare nobila ce iubeste soarele.

Numele provine de la botanistul fancez Pierre Magnol. Magnolia este cunoscuta si cultivata in Asia si America de foarte multa vreme, in China fiind folosita inca din 1083 la vindecarea unor boli. Prima introducere in Europa a acestei plante ii apartine lui John Bannister, un renumit botanist. In România, magnolia a fost introdusa in cultura in 1880. Varietati: magnolia acuminata, denudata, macrophilla, magnolia kobus si tripetala sau magnolia hibrida soulangiana, care, la noi, este considerata printre cele mai frumoase.

Foto credit: Madalin Hinţ

loading...