Doi oradeni trimisi in judecata pentru o evaziune fiscala de peste 9 milioane de lei
Comunicate de presa

Doi oradeni trimisi in judecata pentru o evaziune fiscala de peste 9 milioane de lei

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a unor administratori de firmă, bănuiţi că ar fi prejudiciat statul cu peste 9.300.000 lei, prin evaziune fiscală.

Vineri, 17 februarie a.c, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările faţă de un bărbat de 59 de ani şi o femeie de 57 de ani, ambii din municipiul Oradea, bănuiţi de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigare a criminalității economice îi bănuiesc pe aceştia că, în perioada ianuarie 2010 – ianuarie 2015, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Oradea, ar fi evidenţiat în actele contabile sau în alte documente legale cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale, precum şi alte operaţiuni fictive, respectiv cheltuieli fictive cu deplasări şi detaşări, în valoare totală de 11.444.207 lei.

De asemenea, cei doi sunt bănuiţi de polițiștii de investigare a criminalității economice că, în aceeași perioadă, ar fi executat evidenţe contabile duble privind salariile angajaţilor.

Prejudiciul total adus astfel bugetului consolidat al statului este de 9.344.308 lei.

Pentru recuperarea prejudiciului, în cauză au fost instituite măsuri asiguratorii, fiind aplicat sechestru asigurator asupra a două imobile aflate în proprietatea celor doi orădeni, până la concurența sumei de 700.000 lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a celor în cauză.

loading...