Doi marocani opriti de politistii de frontiera, in timp ce incercau sa treaca fraudulos granita, in Bors
Stiri Bihor

Doi marocani opriti de politistii de frontiera, in timp ce incercau sa treaca fraudulos granita, in Bors

chilipirul-zilei.ro/
Poliţiştii de frontieră bihoreni din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Borş au depistat doi cetăţeni marocani care încercau să treacă ilegal frontiera spre Ungaria, pe jos, peste câmp pentru a ajunge în Italia.  

În data de 05.02.2018,  în jurul orei 01.10, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş  –  Bihor au depistat două persoane, de sex masculin, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin şi au fost conduse la sediul Sectorului PF Borş pentru cercetări.

Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Maroc, cu vârsta de 20 şi respectiv 33 de ani, ambii solicitanţi de azil în România.

decathlon.ro

Bărbații au declarat că intenţionau să ajungă în Italia la rude şi au recurs la această metodă pentru că nu dețineau  o viză valabilă. Au mai relatat că s-au deplasat cu un taxi până în localitatea Borş, de unde şi-au continuat călătoria pe jos până în momentul reţinerii de către poliţiştii de frontieră.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.