Doi bihoreni bănuiți că ar fi tâlhărit un nonagenar, identificați cu operativitate și reținuți de polițiștii aleșdeni
Stiri Bihor

Doi bihoreni bănuiți că ar fi tâlhărit un nonagenar, identificați cu operativitate și reținuți de polițiștii aleșdeni

noriel.ro

Vineri, 29 ianuarie a.c., la ora 19.58, polițiștii din cadrul Poliției orașului Aleşd au fost sesizați în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin intermediul S.N.U.A.U. 112 că, în cursul aceleiași seri, în jurul orei 19.00, două persoane necunoscute au pătruns pe uşa lăsată închisă, dar neasigurată, în locuinţa unui bărbat de 90 de ani, localitatea Aştileu, județul Bihor, pe care l-ar fi agresat şi deposedat, prin violenţă, de 750 de lei şi un ceas de mână, în valoare de aproximativ 100 de lei.

În urma agresiunii, bărbatul a suferit leziuni care necesită pentru vindecare 4 – 5 zile de îngrijiri medicale.

În urma cercetărilor efectuate, la scurt timp de la comiterea faptei, polițiștii de investigații criminale din Aleșd împreună cu polițiștii secţiilor de poliție rurală nr.1 Borod și nr.7 Tileagd au identificat persoanele bănuite de comiterea acesteia, ca fiind un bărbat de 35 de ani, din Ortiteag și o femeie de 25 de ani, din Aleșd. Aceștia au fost depistați de polițiști în dimineața de 30 ianuarie a.c., pe raza localității bihorene Ortiteag.

Prejudiciul a fost recuperat parțial, de polițiști, de la cele două persoane.

decathlon.ro

În urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii din Aleșd l-au reținut pe bărbatul de 35 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Duminică, 31 ianuarie a.c., cei doi au fost prezentați de polițiștii aleșdeni la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleșd, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Aleșd cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Aleșd a admis propunerea procurorului și a emis pe numele bărbatului de 35 de ani un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar față de femeia de 25 de ani a fost dispusă luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Aleșd continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.