30 de tineri din Tinca sfideaza regulile de protectie sanitara. Politistii bihoreni au intrerupt un majorat la care participau 30 de persoane, intr-un bar din localitatea Tinca
Stiri Bihor

30 de tineri din Tinca sfideaza regulile de protectie sanitara. Politistii bihoreni au intrerupt un majorat la care participau 30 de persoane, intr-un bar din localitatea Tinca

noriel.ro

Sâmbătă, 30 ianuarie a.c., în jurul orei 19.30, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca au întrerupt un eveniment privat (majorat) care se desfășura în spațiu închis, într-o societate comercială din localitatea bihoreană Tinca, care funcționează în regim de restaurant, încălcând astfel prevederile legale cu privire la interzicerea organizării de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.).

În momentul intervenției polițiștilor, în local se aflau aproximativ 30 de persoane. Activitatea privată din restaurant a fost întreruptă de polițiști, iar persoanele prezente legitimate.

În consecință, atât administratorul societății comerciale respective, cât și organizatorul evenimentului au fost sancționați contravențional, fiecare cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În cadrul acțiunilor desfășurate sâmbătă, au fost aplicate alte 6 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 2.300 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, o sancțiune cu avertisment a fost aplicată pentru încălcarea prevederilor H.G. nr.857/2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice, iar o sancțiune cu amendă în valoare de 200 de lei a fost aplicată potrivit prevederilor O.G. nr.21/1992 privind protecția consumatorilor.

decathlon.ro

În cadrul misiunilor desfăşurate sâmbătă, 30 ianuarie a.c., pentru prevenirea răspândirii Covid-19 în județul Bihor, au fost angrenați 218 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, 62 de jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor, 22 de cadre ale Poliției Locale Oradea, 4 polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, un pompier militar din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al judeţului Bihor, 2 inspectori ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, un comisar al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, un inspector al Direcției de Sănătate Publică și 2 inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Acțiunile de verificare vor continua zilnic, la nivelul județului Bihor, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19.

  • Reamintim  faptul că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive etc.) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.
  • – Scopul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

Reamintim că cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară apelând la linia TelVerde – 0800800165.

Foto: arhiva