Doi administratori de firma din Stei, trimisi in judecata pentru o evaziune fiscala de peste 350.000 de lei
Comunicate de presa

Doi administratori de firma din Stei, trimisi in judecata pentru o evaziune fiscala de peste 350.000 de lei

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a doi administratori de firmă bănuiți că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 350.000 lei, prin evaziune fiscală.

Joi, 3 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările faţă de un bărbat de 54 de ani și o femeie de 49 de ani, ambii din localitatea Ștei, județul Bihor, bănuiți de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigare a criminalității economice îi bănuiesc pe cei doi că, în perioada decembrie 2010 – iulie 2012, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale cu sediul în Ștei, ar fi înregistrat în evidențele contabile ale societății livrări intracomunitare de mărfuri, respectiv materiale de construcții sanitare, care nu aveau  la bază operațiuni comerciale reale, în scopul de a diminua obligațiile fiscale de plată către bugetul de stat.

Prejudiciul total provocat astfel bugetului consolidat al statului este de 353.265 lei, reprezentând TVA. Pentru recuperarea prejudiciului, a fost instituit sechestru asigurator asupra bunurilor mobile și imobile care aparțin celor doi administratori de firmă.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor în cauză.

loading...