DNA a demarat un control la DNA Oradea si a sesizat Inspectia Judiciara
Stiri Oradea

DNA a demarat un control la DNA Oradea si a sesizat Inspectia Judiciara

DNA anunta ca, in continuarea comunicatului nr. 2/VIII/3 din 05 ianuarie 2019, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

În temeiul prevederilor art. 65 alin. (3) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, ale art. 7 lit. s) din Regulamentul de ordine interioară a Direcției Naționale Anticorupție, aprobat prin Ordinul ministrului justiției nr. 1643/C/2015 și ale dispozițiilor art. 3 alin. (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 43/2002, coroborate cu dispozițiile art. 85 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată,

Citeste si: Conducerea DNA intervine in scandalul de la Oradea. DNA: Ne delimitam de cei care nu respecta codul deontologic al magistratilor

Procurorul șef adjunct, care exercită atribuțiile procurorului șef al DNA, domnul Nistor Călin, a dispus efectuarea unui control la Serviciul teritorial Oradea, având ca obiect activitatea de urmărire penală desfășurată de procurorii din cadrul acestei unități de Parchet în cauzele despre care se face vorbire în înregistrările apărute în spațiul public.

interlink.ro

Precizăm că, după finalizarea acestei activități, se vor dispune măsuri în funcție rezultatele cuprinse în raportul de control ce se va întocmi cu această ocazie.

Totodată, a fost sesizată și Inspecția Judiciară din cadrul CSM pentru a verifica posibile abateri disciplinare săvârșite de  procurorii din cadrul Serviciul teritorial Oradea.

Ne găsești și pe Google News