Un nou conflict deschis intre avocatul Doseanu si DNA Oradea. Inregistrare audio de la o sedinta a procurorilor DNA
Stiri Oradea

Un nou conflict deschis intre avocatul Doseanu si DNA Oradea. Inregistrare audio de la o sedinta a procurorilor DNA

Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie din cadrul Parchetului General a deschis un dosar penal in rem (vizeaza fapte, nu persoane), in legatura cu inregistrarea audio facuta publica de un avocat din Oradea in care ar aparea procurori de la DNA Oradea care ar discuta despre actiuni de intimidare a judecatorilor.

Pe rolul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie din cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, urmare a unui denunt formulat de o organizatie non-guvernamentala, s-a constituit un dosar penal avand ca obiect continutul unor convorbiri dintr-o inregistrare audio aparuta in spatiul public si care ar fi fost purtate intre procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Oradea. Precizam ca in aceasta cauza, in cursul zilei de astazi, 4 ianuarie 2019, procurorii au dispus inceperea urmaririi penale in rem“, se arata intr-un comunicat al Parchetului General.

Avocatul Razvan Doseanu a publicat pe site-ul Cabinetului de Avocatura Doseanu si Asociatii o inregistrare audio a unei sedinte care ar fi avut loc la DNA Oradea in ianuarie 2018, despre care spune ca nu stie daca este autentica.

Posibil sa fie autentica, posibil sa nu fie autentica, desi personal recunosc vocile tuturor procurorilor posibili participanti. Participanti posibili: procurori Man Ciprian, Muntean Adrian, Ardelean Ciprian, Pantea Cosmin si Rus Lucian. Cer public DNA Oradea sa dezminta autenticitatea inregistrarii. Daca e reala apar detalii incredibile despre completele favorabile DNA Oradea si cele nefavorabile, despre actiuni de intimidare a judecatorilor prin trimiterea a 2 judecatori in judecata. Nume importante ce apar in discutie: judecatori Denisa Vidican, Cioflan Adina, Soane Laura, Udroiu Mihail Filimon Florin, Musta Ovidiu, Berindei Olimpiu Daniel, Mihaela Patraus, Roman Florica ( Curtea de Apel Oradea ), Bic Denisa, Vlad Marian ( Tribunalul Bihor la un moment dat ), judecatoarele Haiduc Simona, Miclo Laura, Remus Nemes ( Tribunalul Satu Mare ). Daca inregistrarea e autentica ar trebui sa urmeze arestari la DNA Oradea. Daca nu e autentica trebuie sa vedem ce specialist a putut folosi vocile a 5 procurori. Vocea cea mai puternica din inregistrare pare a fi a procurorului Man Ciprian. Cine e autorul inregostrarii si care e scopul acesteia ramane de stabilit “, se arata intr-un mesaj postat de casa de avocatura pe pagina lor de facebook.

Se pare ca intre DNA Oradea si Avocatul Doseanu exista un conflict deschis, dupa ce  anul trecut Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a inchis un dosar penal in care avocatul Razvan Doseanu era, alaturi de judecatorul Antik Levente de la Curtea de Apel Oradea, sotia acestuia si fostul presedinte CJ Bihor, Alexandru Kiss, suspectat de diverse fapte de coruptie. 

Inregistrarea audio a fost pusa atat pe site-ul cabnetului de avocatura, cat si pe canalul de youtube al avocatului Razvan Doseanu