Din 15 octombrie, lucrarile la retelele de termoficare vor fi sistate. Se va relua, treptat, incalzirea in tot orasul
Informatii utile

Din 15 octombrie, lucrarile la retelele de termoficare vor fi sistate. Se va relua, treptat, incalzirea in tot orasul

Lucrările din cadrul etapei a II-a de reabilitare a reţelei de termoficare a municipiului, programate pentru acest an şi planificate să se încheie pe data de 15 octombrie, se apropie de final. La această dată, mai sunt în curs de execuţie lucrări pe tronsoane reduse ca lungime, dar esenţiale pentru funcţionarea adecvată a reţelei de transport, în zona străzilor T. Vladimirescu, M. Eminescu – Piaţa Creangă, William Shakespeare, Gen. Magheru – Gheorghe Doja.

În conformitate cu planificarea derulării lucrărilor, încheierea lucrărilor de montaj conducte şi reîntregirea sistemului de transport a energiei termice este estimată a fi finalizată în cursul nopţii de 14-15 octombrie.

Odată cu  finalizarea acestor lucrări de reabilitare a magistralelor, se va proceda la racordarea, umplerea şi pornirea instalaţiilor din zonele care au fost afectate. Vor fi întrunite astfel condiţiile tehnice pentru asigurarea confortului termic necesar în toate zonele deservite, inclusiv în zona de centru, cartierul Nufărul, Dragoş Vodă, Sînmartin şi Băile Felix.

“Estimăm că întregul sistem de termoficare va funcţiona la parametri normali, gradual dinspre centru spre partea de sud a oraşului (Nufărul-Sînmartin), începând de duminică seara”, a spus viceprimarul Mircea Mălan.

În cadrul contractului de reabilitare reţele de termoficare, care vizează reabilitarea a 20,28 km de reţea primară de termoficare, în decursul anului 2016 au fost înlocuite tronsoane de conducte aflate pe amplasamentul următoarelor străzi: Piaţa Creangă – Menumorut – Mihai Eminescu; Gen  Magheru – Ghe. Doja – B. Şt. Delavrancea; Aleea Ştrandului – Codrilor; Depozitului – Piaţa Nucetului – Ţiglarilor – Eforiei – Constantin Noica; incinta CET; str. Tudor Vladimirescu; W. Shakespeare – Pod Decebal; Al. Vlahuţă – Sucevei – M. Viteazu; Mal Peţea – Prieteniei; Al. Andriţoiu; Aviatorilor – Aleea Călinului – H. Ibsen – Buzăului.

Lucrările sunt derulate în cadrul Proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice – Etapa II”, sursa de finanţare fiind Programul Operaţional Infrastructură Mare, Axa 7 “Creşterea eficienţei energetice la nivelul sistemului centralizat de termoficare în oraşele selectate”. Lucrările sunt executate de asocierea SC Energomontaj SA sucursala Timişoara – SC Elsaco Electronic SRL – SC Isoplus Romania SRL – SC ISPE SA.

Ne găsiți și pe Google News