Din 15 februarie si vaccinul AstraZeneca va fi disponibil locuitorilor judetului Bihor, in cele cinci noi centre de vaccinare deschise in judet
Stiri Bihor

Din 15 februarie si vaccinul AstraZeneca va fi disponibil locuitorilor judetului Bihor, in cele cinci noi centre de vaccinare deschise in judet

noriel.ro

Vaccinul AstraZeneca este al III-lea vaccin  împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniei de vaccinare în România. Începând cu data de 15 februarie, acest vaccin va fi disponibil și pentru imunizarea populației din județul Bihor.

Astăzi, 10 februarie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a adoptat decizia de operaționalizare a cinci noi fluxuri de vaccinare la nivelul județului Bihor, dedicate exclusiv vaccinării cu vaccinul AstraZeneca.

Înscrierea pentru vaccinare se va putea realiza începând de astăzi, 10 februarie, și se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoane cu boli cornice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale.

În urma recomandărilor transmise de Ministerul Sănătății, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), precum și de Grupul Științific din CNCAV, ținând cont de precizările din Rezumatul Caracteristicilor Produsului (RCP) și de studiile disponibile până la momentul autorizării condiționate de punere pe piață, în România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice.

decathlon.ro

Platforma electronică de programare va fi adaptată corespunzător recomandărilor de administrare a vaccinului AstraZeneca, limitând opțiunile de programare la vaccinarea cu acest produs, doar pentru grupa de vârstă 18-55 de ani.

Schema de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în cazul vaccinului AstraZeneca, presupune administrarea a două doze de vaccin, intervalul de timp recomandat între cele două doze fiind de 8 săptămâni. 

Noile centre de vaccinare vor fi localizate după cum urmează:

Nr.

Locație

Denumire Centru de vaccinare

Adresă Centru de vaccinare

1

Municipiul Oradea

Parter clădire internat Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, Oradea (2 fluxuri)

Str. Constantin Brâncoveanu nr. 12/A  Oradea

2

Municipiul Marghita

Sala de sport – Colegiul Național „Octavian Goga” Marghita

Calea Republicii nr. 69A Marghita

3

Municipiul Beiuș

Sala de sport Beiuș

Piața Samuil Vulcan nr. 18 Beiuș

4

Comuna Sântandrei

Sala de sport

Str. Principală nr. 449, Sântandrei

Programările se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie.

Modalitățile de programare la vaccinare cu vaccinul AstraZeneca

  • pentru bolnavii cronici sunt:
  • prin intermediul platformei electronice (de către beneficiar sau aparținător),
  • prin medicul de familie/ curant,
  • prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25,
  • la numărul de suport destinat județului Bihor 021. 414.44.59,
  • pentru lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale
    • prin intermediul angajatorului care se înregistrează pe pagina web vaccinare-covid.gov.ro, încarcă și validează personalul angajat, poate programa personalul direct din pagina web
    • programare directa a angajaților din pagina web (după validarea în platformă de către angajator)

Cele 5 fluxuri de vaccinare nou înființate pentru vaccinul AstraZeneca se adaugă celor 7 fluxuri deja funcționale în etapa II a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 pe raza județului Bihor și care rămân în continuare operaționale, enumerate mai jos, unde se administrează vaccinul Comirnaty – Pfizer BioNTech și vaccinul Moderna.

Nr.

Locație

Denumire Centru de vaccinare

Adresă Centru de vaccinare

1

Municipiul Oradea

Sală din incinta Orășelului Copiilor Oradea (2 fluxuri)

Str. Corneliu Coposu nr. 8 Oradea

2

Municipiul Oradea

Spitalul Pelican Oradea

Str.Coposu, nr. 2 – 14B, Oradea

3

Municipiul Salonta

Spitalul Municipal Salonta

Str. Ioan Cantacuzino nr. 2-4, Salonta

4

Oraș Aleșd

Spitalul Orășenesc Aleșd

Str. 1 Decembrie nr.3, Aleșd

5

Oraș Ștei

Spitalul Orășenesc Ștei

Str. Cuza Vodă, nr. 5, Ştei

6

Oraș Valea lui Mihai

Secția exterioară a Spitalului Dr. Pop Mircea, Marghita

Str. Republicii nr. 29 Valea lui Mihai