Dezbatere cu elevii pe tema educatiei rutiere, initiata de Asociaţia Pentru Educaţie şi Siguranţă Rutieră
Educatie

Dezbatere cu elevii pe tema educatiei rutiere, initiata de Asociaţia Pentru Educaţie şi Siguranţă Rutieră

Asociaţia Pentru Educaţie şi Siguranţă Rutieră, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, Inspectoratul Şcolar Județean Bihor și Voluntarii Ambulanței Bihor, organizează în perioada 25-29 Septembrie 2017 la nivelul județului Bihor, campania “Ora de educație rutieră”!

Campanie are ca scop scăderea numărului de accidente rutiere în care sunt victimizați elevii, prin educarea civică a elevilor care frecventează cursurile unităţilor de învăţământ liceale din județ.

Timp de o săptămână, reprezentanţi ai echipei de proiect vor dezbate împreună cu elevii, părinţii, cadrele didactice, autorităţi locale şi judeţene, tema campaniei.

În paralel cu acțiunile în unitățile de învățământ, echipe de voluntari ai asociației vor dialoga cu oamenii din localitățile incluse în proiect și vor distribui materiale informative.

Campania „Ora de educație rutieră!” îşi propune conştientizarea şi informarea corectă a elevilor din clasele terminale ale liceelor cu privire la importanţa respectarii legislației rutiere, reuşind astfel o responsabilizare socială a acestora și reducerea numărului de accidente rutiere. 

În județul Bihor, startul campaniei noastre se dă:

  • Luni, 25 septembrie 2017 începând ora 13:00 la Colegiul Naţional Mihai Eminescu 
  • Marţi de ora 11.00 suntem la Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu, iar de la ora 13.00 la Liceu Teoretic Onisifor Ghibu 
  • Miercuri vom organiza întâlniri în Marghita la Grup Şcolar Agricol “Horea”de la ora 09:00 , la Grup Şcolar ” Octavian Goga” de la ora 11:00, iar de la ora 13:00 la Colegiul Agricol “ Valea lui Mihai”
  • Joi vom continua în Salonta la Grup Şcolar Agricol Salonta de la ora 10:00 şi de la ora 12 la Colegiul Naţional “Arany Jnaos”.
  • Vineri, ora 9:00 ne vom întâlnii cu elevii din Beiuș la Liceul Vocaţional Pedagogic “Nicolae Bolcas” de la ora 10.00, la Colegiul Naţional “Samuil Vulcan” şi la Colegiul Tehnic “Ioan Ciordas” de la ora 12. 

Obiectivele urmărite prin derularea acestei campanii sunt:
✓ Scăderea numărului de accidente rutiere; 
✓ Informarea publicului în privinţa respectării legislație rutiere;
✓ Dezvoltarea acţiunii de voluntariat, a muncii în echipă, instruirea voluntarilor de către echipe de specialişti;
✓ Armonizarea cu programul naţional pentru o extindere serioasă a campaniei la nivel teritorial;
✓ Deschidere spre parteneriate cu instituţii publice, mediul privat, presă, interesate să contribuie la acţiunile noastre. 
Asociaţia pentru Educaţie şi Siguranţă Rutieră derulează în fiecare an o serie de proiecte având ca parteneri instituţii publice centrale şi locale.

“Ora de educație rutieră!” reprezintă un proiect ambiţios al AESR având ca partener principal Poliția Română și Voluntarii Ambulantei Bihor.

Proiectul se va derula în judeţele  Bihor, Sălaj, Maramureş, Mureş, Braşov şi bineînţeles, în municipiul Bucureşti. Putem spune că reuşim astfel organizarea unei campanii la nivel naţional, bineînţeles cu sprijinul voluntarilor şi al instituțiilor partenere. 

loading...