Detinut evadat de la un punct de lucru al Penitenciarului Oradea
Stiri Oradea

Detinut evadat de la un punct de lucru al Penitenciarului Oradea

Vineri,  13.04.2018, în jurul orei 13.00, s-a constatat că deţinutul Felegyhazi Șandor, în vârstă de 32 de ani, condamnat definitiv la 2 ani închisoare pentru furt calificat, cu antecedente penale, a părăsit un punct de lucru exterior de pe raza localității Oradea. Facem precizarea că acesta era clasificat în regim deschis și desfășura activități lucrative cu supraveghere

În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei  Bihor şi Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Bihor. 

Menționăm că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deținere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

Menţionăm că la momentul părăsirii, deţinutul era îmbrăcat cu o pereche de blugi de culoare neagră, bluză tip camuflaj, fără fermoar, încălțăminte sport de culoare neagră.

Pentru orice  informaţie cu privire la  deţinutul din fotografie,  apelaţi numărul unic de urgenţe 112 sau Penitenciarul Oradea la numărul de telefon : 0259/419881, 0259/419882

 

loading...