Deputatul Florica Cherecheş nominalizata la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială
Diverse Florica Chereches

Deputatul Florica Cherecheş nominalizata la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială

Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială este un eveniment organizat de către Colegiul Național al Asistenților Sociali ce îşi propune să promoveze performanţa în domeniul social. Ca și la edițiile trecute, Gala celebrează în România Ziua Mondială a Asistenţei Sociale prin premierea celor mai sârguincioși asistenţi sociali dar şi a celor ce cu drag au contribuit la promovarea asistenţei sociale.

Sucursala Bihor a Colegiului National al Asistentilor Sociali din Romania a nominalizat-o pe doamna deputat Florica Chereches la Gala Nationala a Excelentei in Asistenta Sociala 2017 la categoria Premiul politicianul anului.

„Am fost nominalizată, în cadrul „Galei Nationale a Excelenței în Asistentă Socială – 2017”, la premiul „Politicianul Anului”. Dacă merit sau nu acest premiu, depinde de votul vostru, al celor care mă cunoașteți și îmi cunoasteți activitatea. Vă mulțumesc, oricum, pentru încrederea acordata de-a lungul timpului si, mai ales, pentru aceasta nominalizare”, a declarat Florica Chereches la aflarea vestii ca a fost nominalizata

Florica Chereches vine din sectorul ONG, a fost directorul unei societăți de dezvoltare comunitară timp de 12 ani. 4 ani a fost Președintele Comisiei sociale din Consiliul local Oradea, timp în care a sprijinit activitatea ONG-urilor sociale și incercand să le ajute atat cât a depins de ea.

interlink.ro

cover-GNEAS

Principalele preocupări ca deputat ale doamnei Florica Chereches, sunt legate de învățământ, protecția copilului, familie și sănătate publică și în acest sens a depus şi susţinut iniţiative legislative cum ar fi: modificarea legii creşelor, modificarea legii adopţiei, dublarea alocației pentru copii, majorarea indemnizației pentru creșterea copilului, modificarea legii de combatere a violențe în familie, legea prevenției.

Iată care sunt  proiectele inițiate sau susținute de către deputatul Florica Chereches, numai in 2016:

  • Modificarea legii adopției ca un număr tot mai mare de copii să ajungă într-o familie iubitoare; scurtarea Afis_GNEAS_2017termenelor în care instanţa de judecată soluţionează cauzele privind adopţia; introducerea (prima dată în România) a concediului de acomodare de maxim 12 luni, cu plata unei indemnizații de 1.700 lei pentru mamele care adoptă copii peste 2 ani.
  • Susținerea amendamentului PNL pentru dublarea cuantumului alocaţiei de stat pentru copii.
  • Susținerea amendamentului PNL pentru majorarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Persoanele care, în ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani.
  • Depunerea unui proiect de modificare a Codului fiscal, astfel încât, bursele profesionale primite de elevii din rural care provin din familii sărace, să fie exceptate de la categoria veniturilor familiei, în cazul acordării venitului minim garantat familiei elevului.
  • Propunere legislativă privind combaterea ambroziei, plantă puternic alergenă, pericol pentru sănătatea publică, de care suferă din ce în ce mai multe persoane. Ambrozia este o specie invazivă, inclusă în lista oficială a buruienilor de carantină, caracterul ei nociv fiind cauzat de afecțiunile alergice severe pe care le provoacă în perioada înfloririi.
  • Susținerea Proiectului „Masă la școală”, început în anul școlar 2016/2017 în 50 de școli
  • Susținerea amendamentului de modificare a definiției familiei în Constituția României
  • După trei ani de muncă perseverntă, acordarea finanțării de bază pentru toți elevii din România, fără discriminare, cuprinzându-i și pe cei din învățământul privat și confesional.
  • Modificări la Legea privind combaterea violenței în familie

„Vreau sa multumesc tuturor acelora care au crezut in mine, care m-au sustinut si sprijinit in proiectele mele, bunului Dumnezeu, care ne ghideaza si ajuta sa facem bine in fiecare zi, si va promit ca indiferent de aceasta nominalizare eu voi ramane aceeasi persoana dedicata intereselor comunitare, ramanand in slujba voastra, a oradenilor mei dragi”, a declarat Florica Chereches pentru infoOradea.ro 

Cei ce doresc sa o voteze, o pot face accesand link-ul: http://poll.cnasr.ro/poll/13, pana in data de 27.02.2017

Ne găsești și pe Google News