Deputatul Gavrila Ghilea la Geneva: Pacea este un mijloc de realizare a dezvoltării durabile
Stiri Oradea

Deputatul Gavrila Ghilea la Geneva: Pacea este un mijloc de realizare a dezvoltării durabile

În calitate de membru al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare, deputatul liberal Găvrilă Ghilea a participat la sesiunea de primăvară a acestei reputate organizaţii internaţionale şi la reuniunile asociate, care au avut loc în perioada 23-28 martie 2018 la Geneva, Elveţia.

Fondată în anul 1889, Uniunea Interparlamentară reprezintă primul forum permanent de negocieri politice multilaterale reunind, la cea de-a 138-a ediţie, delegații parlamentare din peste 130 de țări, alături de reprezentanți ai unor adunări parlamentare internaționale, ai programelor și agențiilor din sistemul Națiunilor Unite, ai altor organizații internaționale.

Lucrările sesiunii de primăvară şi-au asumat ca temă generală de dezbatere „Consolidarea regimului global aplicabil migranților și refugiaților: nevoia unor soluții politice bazate pe date concrete”, iar la lucrările Comisiei pentru pace și securitate internațională, la care a participat deputatul Găvrilă Ghilea, au avut loc dezbateri pe marginea proiectului de rezoluție cu tema „Păstrarea păcii ca mijloc de realizare a dezvoltării durabile”.

Acest document subliniază responsabilitatea parlamentarilor în susținerea și promovarea păcii, în ratificarea acordurilor internaționale, în transpunerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în legi aplicabile la nivel național și monitorizarea implementării lor”, a declarat parlamentarul bihorean.

Din delegaţia română, condusă de senatorul Derzsi Akos, au mai făcut parte senatorul Silvia-Monica Dinică şi deputații Gheorghe-Dănuţ Bogdan şi Ion Cupă.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News