CYCLEWALK – Oradea implementeaza un proiect de promovare a mersului pe bicicleta sau pe jos
Stiri Oradea

CYCLEWALK – Oradea implementeaza un proiect de promovare a mersului pe bicicleta sau pe jos

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ZONA METROPOLITANĂ ORADEA, în calitate de Lider de Proiect, implementează, în cadrul programului INTERREG EUROPE, în perioada 1 ianuarie 2017 – 31 decembrie 2019, proiectul “Schimb de bune practici și experiențe cu privire la colectarea, procesarea datelor și implicarea utilizatorilor în vederea îmbunătățirii planificării mersului cu bicicleta și pe jos, ca moduri de transport în zonele urbane și funcționale” – acronim CYCLEWALK. Bugetul total al proiectului este de 1.643.677 euro, partea aferentă ZMO fiind de 242.100 euro, din care cofinanțare din partea UE 205.708 euro.

Implementat în parteneriat cu alte autorități locale, universități și companii de transport  din Uniunea Europeană (Orașul Olbia – Italia, Regiunea Sardinia – Italia, Gruparea Europeană de Cooperare Teritorială Gorizia-Nova Goriza Italia – Slovenia, Regiunea Burgenland – Austria, Compania de Transport din Vilnius – Lituania și Universitatea din Amsterdam prin Institutul de Ciclism Urban – Olanda), proiectul CYCLEWALK vizează promovarea mijloacelor non-motorizate de deplasare urbană (pietonal și cu bicicleta) prin creșterea competențelor factorilor de decizie, respectiv creșterea calității intervențiilor și măsurilor din domeniu, cu scopul de a amplifica popularitatea acestor forme de mobilitate activă.

În acest context, în perioada 05.04.2017-07.04.2017 a fost organizată, la Amsterdam, prima vizită de lucru din cadrul proiectului, cu participarea reprezentanților tuturor partenerilor din proiect.  Din România, pe lângă reprezentanții ZMO, la vizita de studiu au participat și câte un reprezentant din partea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și din partea Universității  din Oradea, ca membri în cadrul grupului local de lucru constituit în cadrul proiectului.

Vizita de studiu a fost axată pe analiza de modele de bune practici în domeniul mobilității, în mod special pe aspecte legate de organizarea traficului, delimitarea pistelor ciclabile, implicarea comunității în dezvoltarea politicilor publice. În cadrul evenimentului au fost susținute prezentări de către experți ai municipalității și Universității din Amsterdam, precum și din partea unor organizații locale de profil, participanții fiind implicați într-o serie de activități interactive de dezvoltare a competențelor de analiză și planificare.

Proiectul va continua în perioada următoare cu activități de culegere de date relevante pentru planificarea măsurilor de mobilitate urbană, precum și cu vizite de studiu la ceilalți parteneri implicați în proiect. Pentru informații suplimentare legate de proiect, de activitățile și rezultatele acestuia, vă puteți adresa personalului din cadrul Zonei Metropolitane Oradea la adresa de e-mail: zmo@oradea.ro.

Foto: arhiva

loading...