Cursuri gratuite de prim ajutor, timp de 2 zile in Oradea, in cadrul campaniei „Fii pregatit!”
Stiri Oradea

Cursuri gratuite de prim ajutor, timp de 2 zile in Oradea, in cadrul campaniei „Fii pregatit!”

Acțiunea derulată în cadrul Bienalei de Arhitectură Transilvania – BATRA 2023 este organizat de Asociația Energia Inteligentă cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență care va pune la dispoziția vizitatorilor caravana „Fii pregătit!” cu scopul de a crește gradul de conștientizare a a măsurilor și tehnicilor de prim-ajutor care, în anumite cazuri, pot face diferența dintre viață și moarte.

Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților.

Caravana SMURD “Fii pregătit!” va ajunge vineri, 20 octombrie a.c., în municipiul Oradea,  miercuri, 24 octombrie a.c., în Beiuș și joi, 26 octombrie, în Ștei.

 Caravana “Fii pregătit!”,  în Oradea

În perioada 20 -22 octombrie a.c., Caravana SMURD “Fii pregătit!” va fi amplasată în curtea Muzeului Țării Crișurilor, situat pe Calea Armatei Române 1/A din municipiul Oradea.

Timp de trei zile, între orele 10:00 – 15:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor vor organiza și desfășura sesiuni de pregătire a populației pentru acordarea primului ajutor în situații de urgență.  

Cursurile oferite vor include totodată, prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România (cutremure, inundații, incendii etc.) și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

Caravana “Fii pregătit!”, în Beiuș și Ștei

În scopul instruirii unui număr cât mai mare de bihoreni în domeniul situațiilor de urgență, Caravana SMURD “Fii pregătit!” va fi prezentă de asemenea, miercuri, 25 octombrie a.c., în municipiul Beiuș, pe strada Garofiței și joi, 26 octombrie a.c., în localitatea Ștei, pe strada Cuza Vodă. În ambele localități, programul de pregătire a populației se va desfășura în intervalul orar 10.00 -15.00.

 

Ne găsiți și pe Google News