Cupa Tengo la futnet, desfasurata in acest weekend, si-a desemnat castigatorii
Sport

Cupa Tengo la futnet, desfasurata in acest weekend, si-a desemnat castigatorii

După un maraton de două zile (s-a jucat efectiv 20 de ore) și 72 de partide, Cupa Tengo la #futnet (tenis cu piciorul), găzduită de municipiul #Salonta, și-a stabilit câștigătoarele. 

Competiția internațională organizată de CS Tengo din localitate a reunit la start 14 echipe din țară, dar și din Ungaria (Szentes, Százhalombatta), Slovacia (jucători de la reprezentativa națională) și Cehia (Vsetin), țări din elita mondială al acestui sport. Alături de amfitrioni, care au aliniat două echipe (cea de seniori și cea dde juniori), au fost prezenți cluburi din Oradea, Cluj-Napoca, Satu Mare, Timișoara, București, Târgoviște, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, dar și președintele Federației Române de Fotbal-Tenis, Frederico Tavares da Luz.

Jocurile din faza grupelor s-au desfășurat în cele două săli de sport din municipiul bihorean, oferind dispute spectaculoase în care au fost angrenate atât echipe reprezentând UNIF (Uniunea Internațională de Futnet), cât și FIFTA (Federația Internațională de Fotbal-tenis), o premieră pentru istoria recentă a acest sport. Spiritul competitional si entuziasmul jucatorilor, manifestat in cadrul acestui turneu amical, poate duce la o dezvoltare mai accentuata a acestui sport de masă, cunoscut în Transilvania și sub denumirile de tenis cu piciorul, respectiv #labtenis.

După ce ani la rând am urmat drumuri diferite, a venit timpul să mizăm pe apropiere și colaborare cu toți factorii care doresc dezvoltarea tenisului cu piciorul din România, indiferent că practică ramura de fotbal-tenis sau futnet. Ne-am revăzut cu foști coechipieri, alături de care am obținut rezultate remarcabile la Campionatele Europene și Mondiale organizate sub egida FIFTA, dar și cu adversari cehi, slovaci și maghiari cu care ne-am duelat atât la fotbal-tenis, cât și la futnet. Prezența echipelor din străinătate a ridicat nivelul competiției și mă bucură faptul că echilibrul și diversitatea au fost principalele coordoante ale întrecerii” – a concluzionat Sorean Vasile sr., conducătorul și antrenorul clubului Tengo, organizatorul turneului.

Dacă salontanii au făcut legea la simplu, la dublu și triplu slovacii s-au dovedit a fi cei mai buni, câștigând ambele finale în fața rivalilor cehi. Interesant este faptul că, alături de salontani, echipa Pro Activ Târgoviște și JSF Cluj-Napoca au întregit careul de ași la cele trei probe. 
Echipele autohtone de futnet se pregătesc pentru debutul noului sezon competițional (există interes pentru organizarea campionatului după modelul de anul trecut), dar salotanii au și un alt obiectiv, finalizarea procedurilor juridice de înființare a Asociației Județene pe ramură sportivă.

Rezultate tehnice, în semfinale:

⚽️Simplu: Alex Sorean (Tengo) – Ladislav Stupak (Slovacia) 2-1 (11-10, 10-11, 11-9), Nagy Darius (Tengo) – Florin Purice (Târgoviște) 2-1 (11-6, 6-11, 11-8)
⚽️Dublu: Tengo Salonta – Climax Vsetin (Cehia) 1-2 (11-7, 7-11, 3-11), Pro Activ Târgoviște – Slovacia 1-2 (11-6, 5-11, 9-11)
⚽️Triplu: Vsetin (Cehia) – Târgoviște 2-0 (11-8, 11-8), JSF Cluj-Napoca – Slovacia 1-2 (11-10, 5-11, 5-11).

Finale mici
Simplu: Florin Purice (Târgoviște) – Vladislav Stupak (Slovacia) 0-2 (7-11, 6-11)
Dublu: Tengo – Târgoviște 2-0 (11-6, 11-3)
Triplu: Pro Activ Târgoviște – JSF Cluj 0-2 (2-11, 3-11)

Finale🏆👏
Simplu, locul 1: Nagy Darius – Alex Sorean 2-0 (forfait, accidentare)
Dublu: Vsetin (Cehia) – Slovacia 0-2 (9-11, 7-11)
Triplu: Vsetin (Cehia) – Slovacia 0-2 (7-11, 9-11).

Echipele românești laureate:
🥇Tengo Salonta: Alex și Vasile Sorean jr, Nagy Darius, Bagosi Istvan, Illyes Gergo, Denis Purja. 
🥈JSF Cluj-Napoca: Antal Gabriel, Alin Bălan, Florin Bozga, Bogdan Otvos, Paul Negru, Mihai Moțeț. 
🥉Pro Activ Târgoviște: Florin Purice, Răzvan Păuna, Lorin Petrescu și Rareș Gidiuță.

Din reprezentativa Slovaciei au făcut parte jucători consacrați precum Pavel Brutovsky, Ladislav Stupak sau Igorko Hulin, in timp ce la formația din Vsetin a evoluat Michal Plachy și Jan Chalupa, ambii componenți ai naționalei Cehiei, multiplă campioană mondială și europeană.

loading...