CSM CSU Oradea s-a calificat in turul 2 al BCL, dupa a doua victorie cu Prievidza
Sport

CSM CSU Oradea s-a calificat in turul 2 al BCL, dupa a doua victorie cu Prievidza

Campioana în exercițiu a României,CSM CSU Oradea, a obținut prima calificare într-o competiție continentală. Roș-albaștrii au eliminat pe BC Prievidza în primul tur preliminar al Basketball Champions League – ediția 2016/17.

Formația antrenată de Cristian Achim a dispus de campioana în exercițiu a Slovaciei după două victorii consecutive. Rezultatele celor două încleștări au fost de 71-64, respectiv 73-67. Aceasta este prima calificare obținută într-o fază următoare de echipa orădeană.

În prealabil, CSM CSU Oradea a mai avut două aventuri continentale. Este vorba despre participarea în FIBA EuroChallenge – edițiile 2013/14, respectiv 2014/15. În prima, CSM-ul a avut un bilanț general de 3 victorii și tot atâtea înfrângeri, însă nu a reușit să se califice din prima fază a grupelor în competiția amintită. În cea de-a 2-a ediție amintită, Oradea a avut șase înfrângeri, la capătul unei aventuri marcate de o serie de accidentări ce au împiedicat echipa să se lege și să se antreneze în condiții normale.

Așadar, după mai multe performanțe în plan intern, respectiv după două aventuri în plan european în cadrul cărora s-a familiarizat cu acest gen de întrecere, echipa de baschet masculin a municipiului Oradea obține primul rezultat notabil în arena internațională.

CSM CSU Oradea se deplasează la Sofia, acolo unde susține prima manșă a turului al 2-lea din cadrul Basketball Champions League. Campioana României se duelează cu cea a Bulgariei, Lukoil Academic. Partida se disputp marți (04.10), cu începere de la ora 18.

Leii Roșii vin după dubla victorie obținută asupra lui BC Prievidza în primul tur preliminar al competiției continentale. În schimb, Lukoil susține primul joc oficial.

Antrenorul Cristian Achim va miza pe același nucleu de jucători care a adus CSM-ului prima calificare din istorie în cupele europene. Roș-albaștrii au șase jucători străini apți, însă unul dintre ei va rămâne și de această dată în afara lotului pentru a respecta regulamentul specific din LNBM referitor la numărul maxim de străini acceptați pe foaia de arbitraj. În schimb, Oradea are la dispoziție și o rotație de 4-5 jucători autohtoni, cu mențiunea că nu este nici de această dată în formulă completă.

Meciul va fi transmis în direct la DigiSport 3, la data și ora amintite. De asemenea, el poate vi urmărit în transmisiune directă pe platforma YouTube Basketball Champions League.

Jocul revanșă se va desfășura joi (06.10), cu începere de la ora 19:00, la Arena Antonio Alexe din Oradea.