CSM CSU Oradea revine in Basketball Champions League. Oradenii si-au aflat vineri adversarii
Sport

CSM CSU Oradea revine in Basketball Champions League. Oradenii si-au aflat vineri adversarii

Miercuri (05.07), la Mies (Elveția), s-a desfășurat tragerea la sorți pentru faza de calificare și prima fază a grupelor din Basketball Champions League – ediția 2023/24. CSM CSU Oradea revine în această competiție după o absență de de trei ani, fiind la cea de-a 4-a prezență în istoria de opt ediții.

Așa cum s-a anunțat, pentru faza de calificare, cele 25 echipe acceptate au fost repartizate prealabil pentru extragere. Astfel, opt echipe au fost trimise pe ruta campioanelor (opt campioane naționale în exercițiu), acolo unde este disponibil un loc în grupele BCL, iar celelalte 17, între care și CSM CSU Oradea, au fost așezate pe o altă rută către faza grupelor, acolo unde sunt disponibile două locuri.

Totodată, premergător tragerii la sorți s-a stabilit că formația orădeană a fost așezată în urna a 6-a, urmând ca primul adversar să fie o echipă din urna a 3-a, acolo unde au fost plasate două echipe din Franța, una din Italia și una din Polonia.

Miercuri, ușor după ora amiezei, s-a desfășurat extragerea pe baza celor enumerate mai sus. Astfel, s-a stabilit că CSM CSU Oradea se va duela cu New Basket Brindisi (ITA) în primul tur (sferturile de finală) al fazei de calificare. În cazul unei victorii, roș-albaștrii avansează în semifinale, acolo unde oponent va fi câștigătoarea dintre Heroes den Bosch (NED) și BG Gottingen (GER). În eventualitatea în care va obține a 2-a victorie, CSM-ul va juca finala turneului de calificare în compania uneia dintre Cholet Basket (FRA), Antwerp Giants (BEL), FMP Beograd (SRB) și Pallacanestro Varese (ITA).

Faza de calificare se va desfășura în perioada 25 Septembrie – 1 Octombrie 2023. Locul de desfășurare al turneului de calificare urmează să fie stabilit și anunțat ulterior.

Câștigătoarea turneului de calificare în care va lua startul CSM CSU Oradea avansează în Grupa C, unde se va juca pe sistem fiecare cu fiecare în dublă manșă (șase etape). Componența grupei este: VEF Riga (LAT), Darussafaka (TUR) și Lenovo Tenerife (ESP).

Dacă va pierde în oricare fază din cadrul turneului de calificare, CSM CSU Oradea va continua parcursul european în grupele FIBA Europe Cup. În această întrecere data limită pentru înscriere este chiar 5 Iulie anul curent.

Foto: CSM Oradea

Ne găsiți și pe Google News