Cseke Attila: asigurăm finanțare, din nou, pentru instituțiile de cultură din Județul Bihor
Stiri Oradea

Cseke Attila: asigurăm finanțare, din nou, pentru instituțiile de cultură din Județul Bihor

chilipirul-zilei.ro/

Două teatre și filarmonica din Județul Bihor au primit astăzi, la propunerea UDMR, finanțare în valoare de 10 milioane de lei – a anunțat ministrul dezvoltării și administrației, Cseke Attila, se arata intr-un comunicat al UDMR

Conform Hotărârii de Guvern Teatrul ”Regina Maria” va beneficia de o finanțare în valoare de 3.746.940 lei, Teatrul „Szigligeti Színhaz” va primi 3.552.480 lei, iar Filarmonica de Stat Oradea va primi 2.926.380 lei. Ministrul a subliniat: astfel se creează echitate între instituțiile de cultură finanțate din bugetul de stat și cele care sunt în subordinea autorităților locale și sunt finanțate din bugetele locale.

Fondurile au fost alocate din impozitul pe venit încasat, pe plan local, în prima parte a anului. „O parte a impozitului plătit de bihoreni va finanța teatrele și filarmonica din județ. Prin decizia de astăzi am redat localnicilor banii lor” – a declarat Cseke Attila.

După cum este cunoscut, UDMR a propus legea care permite alocarea acestor fonduri, iar printr-o Hotărâre de Guvern anterioară, în octombrie au fost alocate 5.865.000 lei pentru a sprijini aceste instituții de spectacole din Județul Bihor, când Teatrul „Szigligeti Színhaz” a primit o finanțare în valoare de 2.155,000 lei, Teatrul ”Regina Maria”  2.181,000 lei, iar Filarmonica de Stat 1.529.000 lei.

decathlon.ro