Cornel Popa ii cere prim-ministrului sa aloce fonduri pentru proiectele de infrastructura
Politica

Cornel Popa ii cere prim-ministrului sa aloce fonduri pentru proiectele de infrastructura

Senatorul Cornel Popa, a interpelat-o pe doamna Prim – Ministru VIORICA DĂNCILĂ, in privinta politicii guvernamentale privind dezvoltarea infrastructurii, interpelare ce v-o redam mai jos

Infrastructura din România s-a dezvoltat foarte lent în ultimele decenii, acţionând ca o piedică pentru creşterea economică.

Din păcate, conform Raportului de Competitivitate Globală 2016-2017, ţara noastră se află pe locul 88 din 139 de ţări în ceea ce priveşte calitatea infrastructurii.

Totodată, specialiştii atrag atenţia că lipsa unei infrastructuri moderne determină şi adâncirea decalajelor economice între regiunile ţării.

În acest context, exemplific situaţia lucrărilor din cadrul Autostrăzii Transilvania – variantele ocolitoare Beiuş-Ştei şi Aleşd, precum şi proiectul privind electrificarea şi modernizarea liniei de cale ferată Cluj – Oradea – Episcopia Bihor. Astfel, deşi acestea au fost prevăzute în Masterplanul de transport încă din 2016, lucrările la cele trei obiective stagnează.

Având în vedere că măsurile de dezvoltare a infrastructurii dispuse până în prezent de către autorităţi s-au dovedit a fi insuficiente, preferându-se politici de creştere a veniturilor, în detrimentul investiţiilor, vă întreb doamnă prim-ministru dacă aveţi în vedere schimbarea abordării politicii guvernamentale în sensul alocării de fonduri din surse ale bugetului de stat sau atragerii de fonduri de la organisme şi instituţii internaţionale pentru  proiectele de infrastructură.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News