Cornel Popa ii cere lui Sova explicatii privind lucrarile la autostrazile din Romania
Politica

Cornel Popa ii cere lui Sova explicatii privind lucrarile la autostrazile din Romania

Senatorul liberal Cornel Popa a trimis o intrebare catre Ministrul Transporturilor, LUCIAN ŞOVA, privind situaţia construcţiei de autostrăzi şi drumuri naţionale în anul 2018

Ţara noastră are în operare doar 746 de kilometri de autostradă, ceea ce ne situează ca fiind ţara cu cea mai slab dezvoltată reţea de autostrăzi din Europa, cu 3,73 km de autostradă la 100.000 de locuitori.

Conform reprezentanţilor antreprenorilor din România, principalele efecte negative ale acestor cifre se răsfrâng în preţul mărfurilor, care ajung să fie chiar şi cu 15-20% mai scumpe decât în ţările dezvoltate.

Consecinţele nefaste ale lipsei unui management eficient cu privire la infrastructura rutieră din România nu se reflectă doar în preţuri mai mari ale produselor dar şi în numărul victimelor accidentelor rutiere, dublu faţă de media UE, cât şi în timpul mai mare al deplasării.

Cornel Popa, ingrijorat de situatia dezastruoasa din transporturi, ii cere ministrului Sova sa-i comunice, in scris, urmatoarele:

  • Câţi kilometri de autostradă urmează să fie construiţi în anul 2018, pe baza contractelor existente la acest moment?
  • Care sunt principalele măsuri pe care le veţi dispune privind dezvoltarea investiţională a reţelei de autostrăzi şi drumuri naţionale?
  • Când preconizaţi că vor fi finalizate lucrările care sunt prevăzute în Masterplanul de transport încă din anul 2016 la Autostrada Transilvania – variantele ocolitore Beiuş – Ştei  şi Aleşd?
loading...