Cornel Popa: Guvernul Tudose este un guvern experimental
Politica

Cornel Popa: Guvernul Tudose este un guvern experimental

Senatorul liberal Cornel Popa, a facut o declaratie politica ce rezumă felul în care suntem guvernați în ultima perioadă, în orb și fără niciun fel de predictibilitate.

Aveti mai jos textul declaratiei:

Titlul declarației mele politice rezumă felul în care suntem guvernați în ultima perioadă, în orb și fără niciun fel de predictibilitate – s-au eliminat taxe și impozite, s-au introdus alte obligații fiscale în loc (când s-a constatat că măsura nu avea acoperire în realitate). S-a eliminat o taxă auto prost croită de un alt Cabinet PSD, se lucrează la o nouă formă a acestei taxe, pentru că Guvernul e sufocat de numărul mare de mașini second hand înmatriculate în ultima perioadă. Se cresc salariile, dar se trec în sarcina angajatului contribuțiile sociale, pentru a masca în felul acesta faptul că nu crește salariul în realitate, totul fiind o scamatorie a finanțiștilor PSD care cred că păcălesc pe cineva.

Ajung și la subiectul ultimelor zile în mediul de afaceri – acolo unde este plus valoare, dar și cea mai mare povară fiscală – la plata defalcată a TVA. După ce a agitat spiritele și a crezut că așa poate opri evaziunea fiscală, cu noi costuri și responsabilități birocratice tot pentru antreprenori, premierul Tudose acceptă o variantă de lucru – experiment – TVA split să se aplice obligatoriu doar companiilor de stat și firmele în relație contractuală cu statul. Dar nici varianta aceasta nu este cea finală și nici definitivă, urmând ca anul 2018 să fie un an experimental pentru acest sistem de plată a TVA, care să devină obligatoriu pentru celelalte firme din 2019.

          Experiment, tatonare, răzgândiri și altele asemenea sunt cuvintele de ordine ale guvernării actuale, iar România pare o mașină manevrată de un începător care învață acum să conducă. Baiul e că învață pe pielea noastră, pe cheltuiala și timpul nostru, pe bugetul și viitorul nostru, al tuturor, al firmelor, instituţiilor statului şi angajaţilor.

          Și dacă toate acestea nu erau suficiente, iată că suntem puși un timp pe pauză, până se lămurește partidul – guvern pe cine trimite acasă la remanierea mică. Suntem cu adevărat o țară surprinzătoare! Singura soluție este sfârșitul cât mai rapid al guvernării experimentale, eșuată lamentabil în cenușa propriului program de guvernare!

Senator PNL Bihor, Cornel Popa

Ne găsiți și pe Google News