Cornel Popa: Creste numarul insolventelor in Romania, iar statul nu ia masuri
Politica

Cornel Popa: Creste numarul insolventelor in Romania, iar statul nu ia masuri

Ingrijorat de cresterea alarmanta a procentului numarului de firme care intra in insolventa, Senatorul liberal Cornel Popa a trimis o interpelare Ministrului Finantelor, Eugen Teodorovici, cerandu-i totodata, sa sprijine antreprenorii romani.

În primul trimestru al anului, numărul societăților comerciale şi persoanelor fizice autorizate intrate în insolvență a crescut cu 19,31%. Este vorba de este 2.300 de societăți. De asemenea, în perioada ianuarie – martie 2018, un număr de 5.725 firme şi-au suspendat activitatea cu 42,98% în plus, iar 9.793 de firme au fost dizolvate, număr în creștere cu 60,83% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Insolvențele din România rămân la un nivel de două ori mai mare față de media din Europa Centrală şi de Est, conform datelor prezentate în februarie de oficialii Coface. Cele mai multe firme şi PFA-uri au intrat în insolvență în București – 445 (în creștere cu 18,66%), urmat de județul Bihor, cu 148 (cu 29,82% mai mult), şi de Iași, cu 144 (creștere cu 29,73%).

Mediul de afaceri trebuie sprijinit, nu distrus! Astfel, vă întreb, ce măsuri aveți în vedere pentru a veni în sprijinul oamenilor care produc și care creează locuri de muncă în România, având în vedere faptul că modificările pe care le faceţi constant Codului fiscal (120 în ultimele 3 luni) se înscriu printre măsurile care afectează mediul de afaceri?

Ne găsiți și pe Google News