Consiliul Local a aprobat Studiul de Fezabilitate si Proiectul Tehnic pentru viitorul centru de transport intermodal din zona Garii Episcopia Bihor.
Stiri Oradea

Consiliul Local a aprobat Studiul de Fezabilitate si Proiectul Tehnic pentru viitorul centru de transport intermodal din zona Garii Episcopia Bihor.

noriel.ro

Consiliul Local Oradea a aprobat, in sedinta de ieri, 29 iulie 2021, Studiul de Fezabilitate, Proiectul Tehnic de executie si noii indicatori economici pentru Dezvoltarea unui centru de transport intermodal cu facilitate de acces la transportul feroviar si rutier in zona Garii CFR Episcopia Bihor.

De asemenea a fost aprobata si o lista o a imobilelor ce urmeaza sa fie expropriate pentru realizarea lucrarilor de utilitate publica a acestui obiectiv de investitii.

Valoarea totala a investitiei este de aproape 10 milioane de euro, iar durata de executie a lucrarilor de constructie este de 24 de luni. Finantarea obiectivului urmand a se face prin POIM.

Locația propusă pentru dezvoltarea proiectului de construire a terminalului este un amplasament situat în zona Gării CFR din Episcopia Bihor, cu acces printr-un drum municipal la drumul european E60/drumul național DN1, mai exact pe Soseaua Borsului nr. 43 A.

decathlon.ro

Proiectul construirii acestui terminal intermodal este unul intarziat, Ilie Bolojan a pomenit de executia acestuia inca din 2018.

Tot la acea data se vorbea si de realizarea unui pasaj suprateran în intersecția străzii Calea Borșului cu străzile Uzinelor și Nicolae Filipescu, zona girației existente, precum și a unui drum colector paralel cu Calea Borșului.