Consilieri PNL Ineu reclama lipsa de interes a primarului din Ineu pentru parcurile de joaca din comuna.
Stiri Bihor

Consilieri PNL Ineu reclama lipsa de interes a primarului din Ineu pentru parcurile de joaca din comuna.

Grupul de consilieri PNL din Consiliul Local Ineu format din: Morna Călin, Mateiu Alina, Debreczenyi Sigismund, Mălan Ioan și Perțe Călin, ne-au trimis un comunicat in care reclama dezastrul in care se afla parcurile de copii din comuna.

Sătui să vedem incapacitatea administrației locale de a gestiona și administra adecvat parcurile de joacă din comuna Ineu, noi, consilierii locali ai Partidului Național Liberal am solicitat Primăriei Ineu acordarea dreptului de a intervenii asupra lor” transmit acestia.

De asemenea, consilierii liberali atrag atentia ca intr-o stare jalnica de degradare se afla toate cele 3 parcuri din UAT Ineu, iar aparatele de joaca sunt neintretinute si degradate, punand in pericol siguranta copiilor.

Toate cele trei 3 parcuri aflate în Husasău de Criș, Ineu și Botean au un aspect dezolant, sunt neîngrijite, aparatele de joacă și acelea puține ca număr sunt neîntreținute, rupte, ruginite, degradate și pun în pericol siguranța copiilor. Nu au mentenanță, nu se întreține nici măcar curățenia în aceste spații, coșurile de gunoi nu sunt golite, refulând deșeurile peste tot, iarba nu este cosită niciodată la timp, nu au fost plantați pomi sau arbuști, mobilierul este distrus. Și cu toate că se află într-o stare deplorabilă, sumele alocate de către Primăria Ineu pentru întreținerea lor nu sunt de neglijat, numai în anul 2021 Primăria Ineu a cheltuit pentru „reparații parcuri de joacă în Comuna Ineu” suma de 39869 lei„, explica grupul de consilieri PNL.

Ce cer de fapt acestia?

In comunicatul primit la redactie, acestia explica faptul ca prin acest demers, vor sa preia aceste parcuri in intretinere si sa suporte integral toate investitiile care urmeaza sa fie facute, astfel incat parcurile sa fie functionale

Demersul nostru are ca unic scop transformarea parcurilor de joacă pentru copii din comuna Ineu într-un spațiu de joacă și relaxare modern, răspunzând tuturor nevoilor, fiind dispuși să suportăm integral investițiile care vizează: Întreținerea curățeniei, executare lucrări de întreținere spațiu verde, dotare cu mobilier urban și echipamente de joacă, întreținerea lor și alte lucrări neprevăzute care pot apărea pe parcurs„, se arata in comunicatul consilierilor de la Ineu. 

Chiar si daca intentia este una nobila, nici macar consilerii locali nu pot interveni, decat cu acordul primarului, care poate da in administrare, pe o perioada determinata, asa cum au cerut si consilierii, parcurile, astfel incat acestea sa fie reamenajate si modernizate.

Acesta contactat de InfoOradea, nu a raspuns la apelurile noastre.

Fără acordul prealabil al administratorului, respectiv UAT Ineu, nu putem face nicio intervenție, prin urmare am solicitat darea în administrare pe o perioadă determinată, lăsând în sarcina Primăriei Ineu să întocmească un regulament privind administrarea și întreținerea parcurilor de joacă și pe care să îl aprobe Consiliul Local”, se arata in finalul comuicatului

Ne găsiți și pe Google News