Conf. univ. dr. Aurel Căuș va fi reales președinte al Senatului Universității din Oradea
Educatie

Conf. univ. dr. Aurel Căuș va fi reales președinte al Senatului Universității din Oradea

Perioada de depunere a candidaturilor pentru funcția de președinte al Senatului Universității din Oradea s-a încheiat miercuri, 14 februarie 2024.

Singura candidatură înregistrată la Biroul Electoral Universitar este cea a conf. univ. dr. Aurel Căuș, cel care se află la conducerea acestui for academic din anul 2019. În condițiile în care, conform legii, președintele Senatului Universității din Oradea este ales din rândurile senatorilor instituției de învățământ superior, realegerea conf. univ. dr. Aurel Căuș va fi, practic, o simplă formalitate. Votul propriu-zis urmează să aibă loc la data de 29 februarie 2024.

Odată cu alegerea noilor structuri de conducere ale Senatului, procesul electoral la nivelul Universității din Oradea ajunge în cea mai importantă etapă a sa, alegerea rectorului instituției de învățământ superior. Depunerea candidaturilor pentru cea mai importată funcție academică din cadrul universității va fi deschisă în intervalul 8 – 12 aprilie 2024, iar primul scrutin va avea loc la data 14 mai 2024.

Aurel Caus este, totodata, deputat PNL Bihor, ales in anul 2020, de unde a sustinut cu ardoare dezvoltarea invatamantului academic din Oradea, printr-o serie  de amendamente si legi trecute prin Camera Deputatilor.

Ne găsiți și pe Google News