Concursuri cu premii, diplome şi legitimaţii de „Poliţist pentru o zi”, pregătite de polițiștii bihoreni pentru copii, de Ziua Copilăriei.
Stiri Oradea

Concursuri cu premii, diplome şi legitimaţii de „Poliţist pentru o zi”, pregătite de polițiștii bihoreni pentru copii, de Ziua Copilăriei.

Miercuri, 31 mai a.c., în intervalul orar 11.00 – 14.00, în contextul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Copilului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor vor fi alături de copii printr-o serie de manifestări organizate în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea şi Asociaţia Lampas, în Orăşelul Copiilor din Oradea.

Astfel, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, poliţiştii din cadrul Biroului Poliţiei de Proximitate şi poliţiştii Serviciului Rutier vor organiza o serie de concursuri pe teme de educaţie rutieră, siguranţă pe Internet, desene pe asfalt, expoziţii de desene cu tematică preventivă şi concursuri de rebus.

Totodată, poliţiştii bihoreni vor distribui, prin intermediul unui stand de informare instalat în Orăşelul Copiilor, diverse materiale informativ – preventive, destinate atât copiilor, cât şi părinţilor şi bunicilor care vor fi prezenţi la activităţile organizate de poliţiştii bihoreni.

interlink.ro

Poliţiştii bihoreni îi vor implica pe copii într-o serie de concursuri atractive, interactive,  precum:

  • Crosul prevenirii” – Concurs de alergare printre jaloane destinat copiilor de 7 – 14 ani. Câştigătorii vor fi recompensaţi cu medalii.
  • Concursul „Desenăm, ne jucăm, circulație învăţăm!” – concurs de desene pe asfalt, pentru copiii cu vârste între 5 – 10 ani, în cadrul căruia participanții vor ilustra cu creta pe asfalt noțiuni specifice circulației  rutiere.
  • Concursul de educație rutieră „Siguranţă pe două roţi”, cu decernarea titlului de „Polițist pentru o zi” – competiția se adesează copiilor cu vârsta între 7- 14 ani. Copiii pe bicliclete şi role vor avea de parcurs o probă de traseu, într-un parc școală. Câștigătorii vor fi recompensați cu diplome, premii și legitimații de „Polițist pentru o zi”.
  • Concurs de rebus pe teme  preventive, cu descifrarea unor cuvinte „cheie ”, cu întrebări din domeniul prevenirii criminalității. Concursul este adresat copiilor cu vârsta între 10- 14 ani.
  • Concursul preventiv „Cum să fiu în siguranță”, adresat elevilor din ciclul primar – Concursul constă în completarea unui chestionar cu 10 întrebări din patru domenii preventive, respectiv siguranța pe Internet, prevenirea victimizării, prevenirea accidentelor rutiere,
  • „Face painting” – Pentru copiii de orice vârstă, activitate organizată de Fundaţia Lampas.

În același context va avea loc prezentarea tehnicii din dotarea poliției, a motocicletei de serviciu și a unui autoturism de poliție inscripționat.

  • Concursul cu tematică rutieră „Educaţia rutieră, educaţie pentru viaţă!”:

Tot pentru celebrarea Zilei Internaționale a Copilului, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor organizează marți, 30 mai a.c., la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din municipiul Oradea, concursul cu tematică rutieră „Educaţia rutieră, educaţie pentru viaţă!”, adresat elevilor de gimnaziu şi liceu.

Echipajul câştigator se va califica la faza naţională, care va fi organizată într-o tabară de vară, pe parcursul a patru zile.

Scopul  concursului  este  formarea  unui  comportament  rutier  responsabil,  pe  baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, pentru a preveni producerea accidentelor de circulaţie cu victime din rândul tinerilor.

În activitățile organizate de polițiștii de prevenire bihoreni vor fi implicați activ 60 elevi şi profesori de la 12 instituţii de învăţământ bihorene, organizaţi în 12 echipaje. Câştigătorii vor fi recompensaţi cu cupe, diplome şi dulciuri.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News