Ziua 2 – Concurs, TOŢI SUNEM PUŢIN DADA
DADA

Ziua 2 – Concurs, TOŢI SUNEM PUŢIN DADA

Calendarul cultural al anului 2016 este definit de sărbătorirea centenarului mișcării artistice DADA. În onoarea unei asemenea eveniment important, Teatrul Regina Maria vă invită la spectacolul “CABARETUL DADA”, de Matei Vişniec, regia Anca Bradu, care va avea premiera duminică 23 octombrie, de la ora 19:00, la Sala Mare, dar vine şi cu o propunere puţin mai îndrăzneaţă: un concurs de creaţie în stil dadaist – TOŢI SUNTEM PUŢIN DADA. Îi invităm pe toţi cei care doresc să intre mai mult în spiritul mişcării culturale care a revoluţionat secolul 20 să scrie o poezie sau să creeze un afiş de spectacol după principiile dadaiste.

1. POEZIE

Principiul estetic dadaist este unul bazat pe aleatoriu, ceea ce se reflectă şi în modul în care sunt compuse poeziile. Pentru a scrie o poezie dadaistă, tot ce trebuie să faceţi e să:

Luaţi un ziar./ Luaţi o pereche de foarfeci./ Alegeţi din ziar un articol care să aibă lungimea pe care vreţi să o daţi poeziei voastre./ Decupaţi articolul./ Tăiaţi cu grijă toate cuvintele care formează respectivul articol şi puneţi toate aceste articole într-un săculeţ./ Agitaţi-l încetişor./ Scoateţi cuvintele unul dupa altul, dispunându-le în ordinea în care le veţi extrage./ Copiaţi-le cuviincios. Poezia vă va semăna./ Şi iată-vă un scriitor infinit de original şi înzestrat, cu o sensibilitate încântătoare, deşi, se înţelege, neînţeleasă de oamenii vulgari.
(Manifest despre amorul slab si amorul amar – Tristan Tzara)

2. AFIŞ

Afişele de spectacol dadaiste au la bază acelaşi principiu, caracterul aleatoriu al compunerii imaginii, folosind arta colajului. Acestea pot fi trimise atât în format electronic, cât depuse în format fizic în Valiza Dada de la agenţia de bilete.

Pentru textul de afiş, vă oferim noi câteva indicii:

a. TITLU: Cabaretul Dada
b. AUTOR: Matei Vişniec
c. REGIA: Anca Bradu

Fiecare participant poate propune maximum 2 lucrări.
Acestea se pot trimite fie prin e-mail la adresa ftsoradea@gmail.com, fie prin mesaj privat pe pagina de facebook Cabaretul Dada (facebook.com/CabaretulDada/), cu subiectul: TOŢI SUNTEM PUŢIN DADA, sau le puteţi lăsa la agenţia de bilete, în VALIZA DADA, însoţite de câteva date personale: nume, prenume, număr de telefon şi adresa de e-mail.

Nu se impune nicio limită de vârstă.

Participanţii la Concurs sunt obligaţi să respecte termenii şi condiţiile prezentului Regulament oficial al Concursului.

Perioada de desfăşurare a concursului:
10 – 17 octombrie 2016 – trimiterea lucrărilor
18 – 20 octombrie – postarea acestora pe pagina de facebook Cabaretul Dada, într-un album special creat
21 octombrie – anunţarea câştigătorilor (cele mai votate lucrări care sunt postate pe pagină vor fi recompensate)

Jurizare – Votul Publicului:

Votul publicului se face prin like la fotografii, pe pagina de Facebook /CabaretulDada/:

• primele 6 poezii care vor obţine cele mai multe like-uri vor fi publicate în caietul program al spectacolului „Cabaretul Dada”, vor apărea în Jurnalul Bihorean şi Crişana şi vor fi citite de către actori pe scena Teatrului Regina Maria după terminarea spectacolului „Cabaretul Dada” în 23 octombrie.
• primele 6 afişe care vor obţine cele mai multe like-uri vor fi expuse la foaierul de la intrarea în teatru în seara premierei – 23 octombrie 2016.

ATENŢIE! Utilizatorii nu vor putea să îşi voteze propriile opere, ci doar ale celorlalţi participanţi.

Câştigătorii vor fi anunţaţi pe pagina de Facebook şi prin e-mail.

Prevederi finale:

Participantul declară în mod implicit prin înscrierea lucrării sale în concurs că este deţinătorul drepturilor de autor asupra acesteia şi îşi asumă toate consecinţele legale în cazul în care se dovedeşte că nu deţine drepturile intelectuale asupra operei. De asemenea, în cazul în care utilizatorul nu este deţinătorul drepturilor de autor asupra operei, acesta va fi descalificat. Organizatorul concursului nu îşi poate asuma în niciun fel responsabilitatea în cazul în care terţe părţi vor descărca / utiliza materialele de pe Facebook-ul concursului sau din alte surse.

Ne găsiți și pe Google News