Concurs Regional de Matematică Aplicată în Economie ”ECOMAT”, la Colegiul “Partenie Cosma”
Educatie

Concurs Regional de Matematică Aplicată în Economie ”ECOMAT”, la Colegiul “Partenie Cosma”

În zilele de 20-21 aprilie 2018, Colegiul Economic Partenie Cosma  Oradea este gazda celei de-a VII –a ediții a Concursului regional de matematică aplicată în economie ”ECOMAT”, concurs înscris în Calendarul Activităţilor Educative Regionale al Ministerului Educaţiei Naționale. Deschiderea festivă are loc vineri, ora 18, la Colegiul Economic Partenie Cosma Oradea.

Elevii care  obțin premii la concursul ,,ECOMAT”  beneficiază de facilitatea de a avea nota 10 pentru o treime din media finală de admitere la specializarea matematică, Facultatea de Matematică și Informatică –Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și respectiv de a fi admiși, fără concurs, la Facultatea de Construcții din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

La concurs participă 90 elevi din 13 licee care au clase cu profil servicii , provenind din 8 județe: Bihor , Cluj, Satu-Mare, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Maramureș, Mureș și Arad.

La această ediție, a VII-a, a concursului participă personalități importante din domeniul matematicii, cum ar fi: prof.univ. emerit Dorel Duca, de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, președinte de onoare al concursului; conf.univ.dr. Eugenia Duca, de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca; Gabriela Nan inspector de specialitate din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, președintele concursului; Alin-Florin Novac-Iuhas inspector general; Daniela Sopota inspector școlar pentru educație permanentă și activitate educativă formală și non formală.

Scopul concursului este de a stimula pregătirea elevilor de la profilul servicii în domeniul matematicii și a le oferi șansa de a-și valorifica cunoștințele de matematică în domenii cum ar fi finanțe, contabilitate, turism etc., discipline care țin de domeniul economic. Concursul ,,ECOMAT” oferă șansa elevilor participanți să-și măsoare nivelul pregătirii să se afirme și, nu în ultimul rând, să facă schimb de cunoștințe , idei, opinii cu colegii lor din alte județe.