Comisie consultativa pentru toaletarea unor arbori din municipiul Oradea
Stiri Oradea

Comisie consultativa pentru toaletarea unor arbori din municipiul Oradea

noriel.ro
În data de 12.03.2018, între orele 10:00 și 12:00, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Oradea a avut loc întâlnirea comisiei consultative  privind lucrările de tăiere și/sau intervenție în coroana arborilor amplasați în spațiile verzi.

La această ședință au participat membrii comisiei consultative: Orlando Balaș – inginer peisagist, lect. univ. dr. la Universitatea Oradea și Smit Ildico – inginer silvic, doctor în silvicultură. Din partea Direcției Tehnice au participat următorii: Mircea Stejeran – şef serviciu Lucrări și Servicii Publice, Gabriel Dobre – consilier, Loreta Mălăin – inginer horticol, Ramona Bakk – inginer horticol, Lucian Fărăgău – inginer silvic.

În cadrul acestei întruniri au fost analizate 31 de solicitări și sesizări privind lucrări de tăieri și intervenții cu tăieri în coronamentul arborilor (toaletări), primite de la cetățeni din Municipiul Oradea. Din cei 36 de arbori propuși spre tăiere, 8 au primit un punct de vedere favorabil cu privire la aprobarea cererilor analizate, majoritatea arborilor fiind uscați și afectați biologic. Din cele 87 de intervenții cu tăiere în coronamentul arborilor (toaletări) au primit aviz favorabil 61, majoritatea pentru eliminarea crengilor uscate și echilibrare.

Domnul Orlando Balaș a propus în cadrul comisiei ca directorii de școli și grădinițe să vină cu propuneri de amenajare și arborizare a spațiilor verzi aferente acestor instituții.

decathlon.ro