Comisia Mixtă de Cooperare Bihor – Békés își reia activitatea
Comunicate de presa

Comisia Mixtă de Cooperare Bihor – Békés își reia activitatea

Cu o nouă componență din partea județului nostru, Comisia Mixtă de Cooperare Bihor – Békés, și-a reluat activitatea odată cu ședința de joi, 27.aprilie 2017, într-o formulă care se dorește a fi mai eficientă în elaborarea politicilor publice în comparație cu anii precedenți. Pásztor Sándor, semnatarul dispoziției de numire a membrilor bihoreni în această Comisie a precizat la deschiderea ședinței de lucru că activitatea trebuie să fie mult mai consistentă față de perioada precedentă, promițând și ajutorul instituției Consiliului Județean la inițiativele comune, astfel încât acestea să se reflecta în dezvoltarea infrastructurii, turismului, domeniului cultural sau protecției mediului.

Fostul consilier județean, Szabó Ödön, participant și el la această întrunire a precizat că, la începutul anilor 2000 a fost o perioadă bună de colaborare a celor două județe, datorită inclusiv programelor propuse prin această comisie mixtă inter-județeană. ”Se vede inclusiv din ordinea de zi că această comisie are ce spune. Pe de altă parte, trebuie apreciat faptul că în componența bihoreană se regăsesc toate formațiunile politice reprezentative după alegerile locale de anul trecut, fiind nevoie de un consens larg și pentru dezvoltarea zonei de sud a județului.” Totodată, fostul președinte al Comisiei inter-parlamentare România-Ungaria din perioada 2012-2016, consideră că va găsi sprijinul tuturor colegilor parlamentari din Bihor pentru dezvoltarea relațiilor administrațiilor publice din vestul țării cu UAT-uri din estul Ungariei.

Au fost purtate discuții despre viitoarele proiecte cu finanțare nerambursabilă din cadrul Programului Interreg RO-HU 2014-2020, despre deschiderea mai multor puncte de frontieră cu regim permanent, respectiv, a fost fixată data următoarei întâlniri pentru 26 Mai 2017, în orașul Békéscsaba.

Componența județului nostru în această Comisie Mixtă este formată din: Nagy Árpád – consilier local Municipiu Salonta, având și calitatea de președinte, Grimm András, consilier județean, Purge Ioan – primarul comunei Gepiu, Mughiuruș Ioan – primarul comunei Batăr, Barnău Dumitru – primarul comunei Cefa și Tiurbe Dan Alexandru – primarul comunei Mădăras.

loading...