Colectează deșeuri la stațiile Sigurec din Oradea și si fa o fapta buna
Informatii utile

Colectează deșeuri la stațiile Sigurec din Oradea și si fa o fapta buna

Grupul de reciclare Green Group și Fundația Principesa Margareta a României lansează un parteneriat prin care deșeurile colectate la stațiile inteligente de colectare Sigurec se pot transforma în donații pentru proiectul social ”Generații”. Proiectul reprezintă o rezolvare pentru două dintre problemele majore ale României în acest moment, și anume abandonul școlar și îmbătrânirea populației.

Astfel, cei care aduc la stațiile Sigurec Prime deșeuri PET, doze de aluminiu, ambalaje de sticlă, echipamente electrice și electronice, precum și deșeuri din hârtie și carton, au acum opțiunea de a dona contravaloarea acestor deșeuri pentru copiii și bătrânii din centrele Fundației. Doritorii găsesc punctele fixe de colectare Sigurec Prime în parcările marilor centre comerciale.

In Oradea acestea pot fi gasite:

  • CARREFOUR LOTUS ORADEA – Str. Nufarului nr. 30

Aici puteti recicla: PET, doze de aluminiu, sticlă, DEEE, hârtie și carton, sacoșe/folie, recipiente din polietilenă, din polipropilenă, din polistiren, polistiren expandat, baterii, becuri și neoane.

  • CARREFOUR ERA ORADEA – Calea Aradului nr. 62

Aici puteti recicla: PET, doze de aluminiu, sticlă, DEEE, hârtie și carton, sacoșe/folie, recipiente din polietilenă, din polipropilenă, din polistiren, polistiren expandat, baterii, becuri și neoane.

Sigurec, de la expresia sigur reciclare, este o rețea națională de sisteme inteligente pentru colectare selectivă care le oferă oamenilor încredere că deșeurile lor reciclabile ajung unde trebuie, adică în fabricile de reciclare și nu în gropile de gunoi.

Deșeurile sunt resurse valoroase. Aceasta este ideea din spatele proiectului de colectare Sigurec, ce demonstrează că deșeurile, care nu demult erau considerate simple gunoaie, capătă valoare atât prin garanția că toate materialele ajung direct în fabrici, unde sunt reciclate și reintroduse în economie, dar și pentru că ele pot fi transformate în donații care adresează probleme sociale presante, a declarat Doinița Mihai, Manager Proiect Sigurec.

Centrul Comunitar Generații este unul dintre programele Fundației care ne reprezintă cel mai bine valorile prin abordarea intergenerațională. Aceasta are la bază convingerea că fiecare persoană, indiferent de vârstă, reprezintă o resursă pentru comunitate, iar valorificarea potențialului tuturor membrilor comunității, interacțiunea și dialogul între generații sunt premisele esențiale pentru construirea unei comunități puternice. Ne bucurăm că am regăsit în Green Group un partener care să ne împărtășească acestă viziune și sperăm ca împreună să mobilizam cât mai mulți oameni să recicleze și astfel să facă un bine în comunitatea din care fac parte. Mugurel Margarit Enescu, Director Executiv Fundatia Principesa Margareta a Romaniei

”Generații” este un centru social de tip after-school cu o abordare intergenerațională, ce aduce împreună persoane aparținând mai multor generații și creează cadrul în care vârstnicii și copiii socializează, învață lucruri noi, se ajută și se sprijină reciproc.

În 10 ani de activitate, proiectul Generații a ajutat peste 600 de copii de școală primară și gimnazială, proveniți din familii sărace, a implicat peste 200 de vârstnici și s-a extins la alte 14 organizaţii neguvernamentale care deţin un centru de zi de tip after-school, care au adoptat metoda intergenerațională.

Ne găsiți și pe Google News