COD GALBEN de vremea rea, de maine dimineata pana duminica seara, in judetul Bihor
Vremea

COD GALBEN de vremea rea, de maine dimineata pana duminica seara, in judetul Bihor

noriel.ro
Administratia Nationala de Meteorologie, a emis o avertizare COD GALBEN de vremea rea, pentru judetul Bihor, incepand de maine 31 martie, ora 09:00, pana la 01 aprilie, ora 23, fenomenele vizate fiind intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică, răcire accentuată duminică.

Începând din dimineața zilei de sâmbătă, 31 martie, în Banat, Crișana, Maramureș, apoi și în cea mai mare parte a Transilvaniei, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (31 martie/1 aprilie) local și în Oltenia vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…60 km/h, temporar 65…75 km/h. La munte, în special în Carpații Meridionali, la peste 1500 m altitudine, rafalele vor depăși 80…100 km/h.

cod galben 31 martie 2018

În aceste regiuni, din a doua parte a zilei de sâmbătă, 31 martie, ploile vor fi în extindere și în intensificare, astfel că, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă de 15…25 l/mp, iar în vest și nord-vest local 30…40 l/mp. Vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice și vor fi condiții de grindină.  

decathlon.ro

Pe parcursul zilei de sâmbătă, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an, însă duminică valorile termice vor scădea semnificativ, chiar și cu 10…12 grade. În zona montană, duminică, 1 aprilie ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar spre seară, în special în Carpații Orientali, se va depune strat nou de zăpadă.