Cod galben de vant puternic si precipitatii abundente pentru judetul Bihor. In zona inalta a judetului va fi cod portocaliu si pericol de inundatii
Vremea

Cod galben de vant puternic si precipitatii abundente pentru judetul Bihor. In zona inalta a judetului va fi cod portocaliu si pericol de inundatii

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atentionare meteorologica COD galben pentru judetul Bihor si cod portocaliu pentru zona inalta a judetului, valabila pana joi seara.

La munte, în Banat, Crișana, Maramureș, Dobrogea și în nord-vestul Transilvaniei, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h.

În zona montană se vor acumula cantități de precipitații în general de 25…40 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1500 m mixte. 

Notă: Temporar va ploua și în restul teritoriului, în special în jumătatea de vest, unde se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 20…25 l/mp.

Din seara zilei de miercuri (18 ianuarie), la început în regiunile vestice, apoi treptat și în zonele de munte, vântul va slăbi în intensitate.

 La altitudini de peste 1800 m în Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali va fi viscol puternic (rafale de peste 100…110 km/h), în timp ce la altitudini între 1500 m și 1800 m în Carpații Meridionali vor fi intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 100…110 km/h) și precipitații mixte.

Se vor acumula cantități însemnate de precipitații, de 30…50 l/mp și izolat de peste 60…70 l/mp.

Notă: Vântul va continua să prezinte intensificări puternice până în seara zilei de miercuri (18 ianuarie).

Ne găsiți și pe Google News