Cod galben de inundatii in bazinele Crisul Repede si Crisul Negru. Posibile viituri si inundatii locale incepand de maine dimineata
Vremea

Cod galben de inundatii in bazinele Crisul Repede si Crisul Negru. Posibile viituri si inundatii locale incepand de maine dimineata

Institutul National de Hidrologie a emis o avertizare cod galben de inundatii pentru bazinul Crisului Repede si Crisul Negru.

Fenomenele vizate sunt: Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Astfel, in intervalul 27.10.2023 ora 06:00 – 28.10.2023 ora 09:00 pe Crişul Repede – bazin amonte S.H. Ciucea (judeţele: Cluj şi Bihor), Crişul Negru – bazin amonte S.H. Şuşti şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Şuşti – amonte S.H. Beiuş (judeţul Bihor),  si având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare ȋn intervalul 27.10.2023 ora 09:00 – 27.10.2023 ora 24:00 pe unele rauri din cele doua bazine vizate.

Ne găsiți și pe Google News