CJ Bihor si IPJ Bihor, vor monta camere de supraveghere, pe arterele de circulatie, la intrarile din oras
Stiri Oradea

CJ Bihor si IPJ Bihor, vor monta camere de supraveghere, pe arterele de circulatie, la intrarile din oras

Consiliul Județean, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție al Județului Bihor, a luat decizia de a monta camere de supraveghere pe principalele artere de circulație,care corespund principalelor intrări și ieșiri din Oradea.

Scopul acțiunii este creșterea siguranței cetățenilor, precum și identificarea persoanelor care efectuează transport ilegal de persoane, provocând pagube însemnate bugetului, dar și firmelor care efectează legal acest tip de transport. Inițiativa a fost propusă cu prilejul întâlnirilor dintre patronii firmelor de transport și conducerea Consiliului Județean și cu prilejul ședințelor de dialog social, unde s-a luat hotărârea ca poliția să fie partenera acestui demers. La întâlnirea de astăzi dintre președintele Consiliului Județean,

Pásztor Sándor și șeful Poliției Bihor, comisarul Adrian Bucur, au fost stabilite principalele aspecte ale acestei colaborări. Conform primelor calcule urmează să fie investiți în jur de 50.000 de euro pentru achiziționarea aparaturii de specialitate.

Săptămâna viitoare, un grup de lucru alcătuit din specialiștii celor două instituții, va desemna locațiile unde vor fi amplasate camerele, precum și softurile speciale pentru indentificarea autoturismelor. La întâlnirea de astăzi s-a mai stabilit că cititoarele de tahograf vor fi achiziționate prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică.

Cu ajutorul acestor cititoare vor fi controlați șoferii de camioane, urmârindu-se respectarea timpilor de odihnă. Scopul acțiunii este reducerea accidentelor provocate de camioane, aspect deosebit de important având în vedere că 40% din traficul internațional de marfă tranzitează județul Bihor.