CJ Bihor reactioneaza la scandalul Aeroportului Oradea, dar nu combate acuzatiile aparute in presa, ci constituie o comisie de verificare.
Stiri Oradea

CJ Bihor reactioneaza la scandalul Aeroportului Oradea, dar nu combate acuzatiile aparute in presa, ci constituie o comisie de verificare.

Aeroportul din Oradea este o instituție care are identitate juridică proprie fiind regie autonomă a județului. Săptămâna trecută liderii PNL Bihor respectiv directorul demisionar al Aeroportului Internațional Oradea Gheorghe Pasc au realizat o serie de afirmații, atacuri la adresa președintelui  Consiliului Județean Bihor, transmite intr-un comunicat, purtatorul de cuvant al CJ Bihor.

La sfarsitul saptamanii trecute, fostul director al Aeroportului Oradea, Gheorghe Pasc, a sustinut o conferinta de presa in care a adus acuzatii grave CJ Bihor si, in speta, presedintelui acestuia, Pasztor Sandor. Pasc a afisat un document prin care o companie aeriana a acuzat conducerea CJ ca ar fi divulgat date din contractul de colaboare, fapt ce a dus la sistarea zborurilor internationale de pe Aeroportul Oradea.

De asemenea si PNL Bihor a luat atitudine, lansand acuzatii si cerand demisia tuturor facorilor implicati in acest scandal.

In replica, CJ Bihor anunta ca va constituii o comisie care va verifica situatia reala, fara ca macar sa incerce sa combata informatiile aparute in spatiul public.

Aceste declarații sunt parte a unei campanii mediatice de denigrare practicată de opoziția județeană pe tot parcursul prezentului mandat. Având în vedere însă că de data aceasta în spațiul public au fost aduse diverse incriminări de o gravitate deosebită (sabotaj cu premeditare în interesul altei entități), lucruri de care nu avem niciun fel de cunoștință, facem precizarea că pentru a analiza veridicitatea tuturor incriminărilor, s-a decis de urgență constituirea unei comisii de verificare a situației reale de la Aeroportului Internațional Oradea pentru problemele menționate. Comisia va analiza: organizarea și desfășurarea managementului Aeroportului Internațional Oradea, procedura de concurs a directorului regiei autonome a  Aeroportului Internațional Oradea și stadiul construcției terminalului de pasageri„, mai scrie in comunicatul CJ Bihor.

          În perioada imediat următoare, înaintea desfășurării ședinței ordinare, conducerea Consiliului Județean Bihor va susține o conferință de presă „chiar și dacă până la aceea oră vom deține doar rezultate parțiale și un raport intermediar al anchetei„, explica acestia

Cu toate ca nu exista rezultate, nu exista activitate si nici nu se intrevad sperante pentru zboruri in viitorul apropiat, nefiind justificate nici salariile  imense platite membrilor CA ai Aeroportului Oradea, CJ Bihor considera ca presiunile exercitate de politicieni, media si opinia publica nu sunt benefice (sic!) Aeroportului Oradea.           

Nu considerăm că este în beneficiul Aeroportului Internațional Oradea întreținerea cu bună știință a unei stări de asediu continuu asupra instituției. Am fost și vom fi deschiși la dialog dovedit și de faptul că o serie de acțiuni, întâlniri au fost realizate inclusiv cu prezența și aportul PMO„, arata acestia in finalul comunicatului.

 

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News