C.J. Bihor a trecut la „conservarea minima” a cladirii fostei Policlinici Mari
Informatii utile

C.J. Bihor a trecut la „conservarea minima” a cladirii fostei Policlinici Mari

Consiliul Județean a definitivat lucrările de conservare a clădirii fostei policlinici de pe strada Republicii. Președintele CJ, Pásztor Sándor a promis că instituția pe care o conduce își va asuma lucrările destinate conservării minime a clădirii dar și de îmbrăcare a acesteia în plase de protecție, fiind într-o zonă cu trafic pietonal intens.

Pe fațada clădirii s-au desfășurat în total 2200 de metri pătrați de pânză de protecție și au fost montați 410 metri pătrați de căptușeli ferestre. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 21 septembrie.

Valoarea totală a lucrărilor a fost de aproximativ 117.000 de lei cu TVA inclusă. Cu toate ca există un litigiu între Consiliul Județean și Episcopia Romano-Catolică cu privire la dreptul patrimonial asupra clădirii, există o hotărâre de consiliu din 29 septembrie 2015 care permite asemenea intervenții. Deși are aproape un an, hotarârea nu a fost aplicată , lucrările fiind necesare deoarece clădirea din centrul municipiului a ajuns într-o stare avansată de degradare, atât în exterior cât și în interior.

Paza clădirii este asigurată, prin contract, de SC Pază și Protecție srl, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean. Procesul dintre Consiliul Județean și Episcopia Romano-Catolică se află pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, iar prima înfățișare va avea loc pe data de 8 decembrie 2016.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News