Cinci romani au murit intr-o explozie devastatoare la o uzina petrochimica din Cehia
Extern

Cinci romani au murit intr-o explozie devastatoare la o uzina petrochimica din Cehia

Cinci romani au murit in urma unei explozii devastatoare, produse joi, la o uzina petrochimica din Cehia, aflata la margine localitatii Kralupy nad Vltavou

Initial, autoritatile cehe nu au dat publicitatii identitatea celor sase morti, insa in cursul zilei de azi s-a stabilit ca trei dintre ei erau romani, iar in curusl dupa amiezii au fost confirmati, ca decedati, inca doi romani.

Potrivit informațiilor obținute de Ambasada României la Praga, încă două dintre victimele exploziei au fost identificate ca fiind cetățeni români. Astfel, numărul cetățenilor români decedați în urma tragicului eveniment a urcat la cinci în acest moment“, anunta MAE roman intru  comunicat.

Echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Praga a vizitat și unitățile medicale în care au fost internate persoanele rănite pentru a se asigura că printre acestea nu sunt și cetățeni români.

Misiunea diplomatică a întreprins demersurile necesare în vederea identificării și notificării familiilor celorlalți doi cetățeni români decedați.

Şase oameni au murit în Cehia într-o explozie produsă la o uzină petrochimică în orașul Kralupy nad Vltavou, aflat la 30 de kilometri de Praga.

Echipele de salvatori au reuşit să recupereze patru răniţi. Doi dintre ei sunt în stare gravă, unul a fost transportat cu elicopterul la un spital din capitală.

Presa locală vorbeşte despre unul dintre cele mai grave accidente industriale din istoria ţării.

Pompierii nu au putut preciza deocamdată dacă în urma deflagraţiei au fost eliberate în aer substanţe periculoase, impactul asupra mediului este evaluat în aceste momente.