Cinci noi cazuri confirmate de gripa cu virusul AH1N1 in judetul Bihor
Sanatate

Cinci noi cazuri confirmate de gripa cu virusul AH1N1 in judetul Bihor

În cursul zilei de 30.01.2020, DSP Bihor a fost informată privitor la confirmarea a cinci cazuri de gripă, numărul de cazuri de gripă din județul Bihor, cumulat de la începutul sezonului 2019/2020, este de 9.

Cazul 5 – persoană de sex feminin, vârsta 48 ani, domiciliată în localitatea Șoimi, nevaccinată antigripal, confirmat cu virus gripal AH1N1. După debutul din data de 23.01.2020 pacienta s-a prezentat la Secția de Boli infecțioase a Spitalului Clinic Municipal ”Dr.Gavril Curteanu” Oradea și a urmat tratament, inclusiv 5 zile cu Tamiflu. În prezent starea pacientei este ameliorată, fiind externată.

Cazul 6 – persoană de sex masculin, vârsta 50 ani, domiciliată în comuna Finiș, nevaccinată gripal, confirmată cu virus gripal AH1N1. Pacientul a fost internat la Spitalul Municipal ”Ep.N.Popovici” Beiuș din 22.01.2020 până în 25.01.2020 când a fost transferat Spitalul Clinic Clinic Județean de Urgență Oradea – Secția ATI. Evoluția bolii este mult ameliorată, în prezent pacientul este ventilat artificial și în cursul tratamentului antiviral specific cu Tamiflu.

Cazul 7 – persoană de sex masculin, vârsta de 3 ani, domiciliată în localitatea Oradea, nevaccinată antigripal, confirmată cu virus AH1N1. Pacientul a fost internat la o secție de pediatrie a Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea în data de 26.01.2020,  a beneficiat și de tratament antiviral cu Tamiflu. În prezent starea clinică a pacientului este bună și a fost externat.

Cazul 8 – persoană de sex masculin, în vârstă de 6 săptămâni, domiciliată în localitatea Aștileu, confirmată cu virus AH1N1. Cazul a fost internat în noaptea de 27/28 ianuarie a.c. pe Secția ATI a Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea, se află în tratament cu Tamiflu, starea clinică este relativ bună, fiind în continuare internat.

Cazul 9 – persoană de sex feminin, în vârstă de 29 ani, domiciliată în localitatea Aștileu, nevaccinată antigripal, confirmată cu virus AH1N1, boli asociate: trombocitopenie idiopatică (sub tratament cu Prednison). Cazul a fost internat în noaptea de 27/28 ianuarie a.c. pe Secția boli infecțioase a Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea, se află internată și sub tratament cu Tamiflu.