Cimitirul Rulikowski din Oradea, va fi deschis intre 08:00-21:00, in saptamana dinaintea Zilei Mortilor
Informatii utile

Cimitirul Rulikowski din Oradea, va fi deschis intre 08:00-21:00, in saptamana dinaintea Zilei Mortilor

Administratia Domeniului Public Oradea anunta ca, in saptamana dinaintea “Zilei Mortilor”, mai exact incepand de vineri, 26 octombrie 2018, si pana joi, 1 noiembrie 2018, inclusiv, Cimitirul Municipal Rulikowski va fi deschis intre orele 8 – 21, masura luata pentru a veni in sprijinul celor care doresc sa-si pregateasca mormintele pentru Ziua Mortilor.

In data de 1 noiembrie, accesul auto in Cimitir va fi interzis, cu exceptia autovehiculelor care transporta persoane cu handicap locomotor sau mobilitate redusa, in baza legitimatiei care atesta acest fapt.

Ca in fiecare an, saptamana dinaintea Zilei Mortilor, care se sarbatoreste pe 1 noiembrie, este una de intense pregatiri, apartinatorii mormintelor profitand de vremea frumoasa pentru a pregati locurile unde se odihnesc cei dragi. Pentru a veni in intampinarea lor, Administratia Domeniului Public Oradea, societate care administreaza Cimitirul Municipal Rulikowski, anunta ca, in perioada 26 octombrie – 1 noiembrie 2018, Cimitirul va avea un program de acces prelungit, fiind deschis intre orele 8 – 21. in aceasta perioada, accesul auto va fi permis in schimbul unei taxe de 5 lei, cu mentiunea ca, in data de 31 octombrie, intrarea autovehiculelor in cimitir se va face pe poarta principala, iar iesirea se va face pe poarta dinspre cartierul Europa.

In ziua de 1 noiembrie (cu ocazia Zilei Mortilor), accesul auto in incinta cimitirului va fi interzis, cu exceptia autovehiculelor care transporta persoane cu handicap locomotor sau mobilitate redusa, in baza legitimatiei care atesta acest fapt afisata pe parbrizul autovehiculelor. Viteza de deplasare in incinta cimitirului va trebui mentinuta la maximum 15 km/h, iar parcarea se va face fara a deranja accesul pietonilor si traficul auto. Cei care doresc unelte (sape, greble, lopeti, maturi etc.) pentru aranjarea mormintelor le pot obtine la intrarea in cimitir, pe baza de buletin. Tot la intrarea in cimitir va fi amenajat un loc de unde apartinatorii isi vor putea procura flori, candele, lumanari sau coronite in amintirea celor dragi, anunta ADP intr-un comunicat

loading...