Cif Romania, Lucian Mindruta si zeci de voluntari oradeni au curatat Pasajul Dacia (FOTO/VIDEO)
Diverse

Cif Romania, Lucian Mindruta si zeci de voluntari oradeni au curatat Pasajul Dacia (FOTO/VIDEO)

Oradea este un oras curat, dar il facem si mai curat, a fost mesajul transmis de Lucian Mindruta, ieri, in cadrul campaniei „Cif Curata Romania”, careia i s-au alaturat zeci de oradeni, veniti, in mod voluntar, sa participe la eveniment.

Campania se organizeaza pentru al cincilea an consecutiv, iar la editia de anul acesta Cif si-a propus sa curete locuri importante pentru comunitati locale din Romania. Astfel, in urma votului oradenilor, acestia au ales ca locatie Pasajul Dacia, de pe Blv. Dacia.

Pentru fiecare oras s-a organizat cate o runda de inscrieri pe Facebook. Oamenii care au dorit sa se implice in actiunile de curatat din orasele propuse, s-au putut inscrie si, prin alegerea aleatorie, au fost selectati trei castigatori care sa insoteaca caravana Cif in urmatorul oras.

Lucian Mindruta a lucrat cot la cot cu voluntarii, oradeni veniti sa se alature campaniei, dar si cu specialistii Cif, care au folosit solutii si aparate performante, in incercarea de a curata pasajul de murdaria depusa.

Alaturi de Lucian Mindruta, au venit si sase voluntari la Oradea, castigatori ai concursului initiat de Cif pe Facebook. Castigatorii din Baia Mare, Cluj Napoca si Bacau au primit cate un city-break la Oradea, iar la schimb a trebuit doar sa participe la actiunea de curatenie.

Iulia Andrei, blogger din Oradea, invitata in calitate de reprezentant al comunitatii locale, a spus: „Acum cu siguranta va fi si mai curat si speram ca dupa toata experienta asta sa se mentina curatenia. Ati vazut cat de greu se curata!

Voluntarii prezenti sambata in pasajul Dacia au muncit aproape 2 ore in incercarea de a schimba fata pasajului, insa toti au venit sa partcipe la aceasta actiune, avand un singur gand, implicare civica!

Iata ce au declarat pentru InfoOradea, cativa dintre acesti voluntari

Tozser Emese, 30 ani economista – „Am participat deoarece locuiesc in zona si am vrut ca acest spatiu sa fie curat. Totodata am vrut sa dau dovada de spirit civic. Trec zilnic prin acest pasaj si m-am bucurat sa pot da si eu o mana de ajutor.”

Han Petru, 53 ani, strungar – „Locuiesc in zona si mi-am dorit foarte mult sa vad pasajul curat, campania aceasta initiata de Cif a fost un bun prilej de a ajuta la curatarea pasajului”.

Sana Alexandra, 20 ani, studenta – „Iulia Andrei m-a determinat sa vin plus si, in egala masura, cred ca „Cif Curata Romania” este o campanie benefica pentru a igieniza acest spatiu mult circulat.”

Iulia Andrei (blogger local), intrebata de reporterul InfoOradea: 

  • IO: Ce te-a determinat sa te alaturi campaniei Cif?
  • IA: Consider ca este o idee super tare, prin care pot sa fac un lucru bun, folositor pentru oradeni. Mi-a placut mult aceasta campanie, mai ales ca ofera posibilitatea tuturor sa ne implicam si sa aratam ca un efort comun va aduce intotdeauna rezultate positive.

Al cincilea an de curatenie se incheie cu Drobeta-Turnu Severin, in weekendul 01.-03.06. Pentru Drobeta oamenii inca se mai pot incrie pana pe 21 mai, accesand acest link. Locurile propuse pentru a fi infrumusetate sunt Amfitearul (Scena Crisan) si Fântâna Cinetica, din care va rămâne cel care obține cele mai multe voturi, pe pagina de Facebook Cif.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News