Chestionar Aeroportul Oradea: Catre ce destinatii doriti sa calatoriti?
Informatii utile

Chestionar Aeroportul Oradea: Catre ce destinatii doriti sa calatoriti?

noriel.ro

Aeroportul International Oradea a lansat un chestionar on-line, fiind interesat sa colecteze opiniile locuitorilor din Oradea si din zona pe care o deserveste.

Acest chestionar va constitui un ajutor pentru a cunoaste mai bine asteptarile potentialilor pasageri, destinatiile unde acestia vor sa calatoreasca, iar punctul de vedere exprimat, pe aceasta cale, poate influenta decizia operatorilor aerieni, anunta intr-un comunicat, Aeroportul Oradea.

Un subiect de mare interes pentru comunitate il reprezinta dezvoltarea conexiunilor aeriene, cu noi destinatii, valorificand necesitatea existenta in zona de vest a Romaniei. Un prim pas important in acest demers il reprezinta consultarea potentialilor beneficiari ai serviciilor de transport pe calea aerului. Prin urmare, una din cele mai dezbatute chestiuni referitoare la Aeroportul International Oradea se regaseste, de asemenea, in acest chestionar si anume destnatiile catre care ar trebui introduse, atat zboruri permanente cat si aboruri charter.

orange.ro

Interesant este faptul ca, reprezentantii aeroportului vorbesc de chartere, pe care nu au cum sa le organizeze, decat la cerere si daca detin avioane (ceea ce nu este cazul). Eventualitatea unui charter revine in competenta agentiilor de turism din zona, care au capacitatea de a organiza aceste chartere, in colaborare cu companiile aeriene.

Conform definitiei charterului, acesta reprezinta un tip de contract care asigura transportul aerian la un pret redus cu conditia completarii unui anumit numar de locuri, fiind deosebit de cursele regulate si organizat in functie de necesitati. Un charter este o cursa ocazionala, de cele mai multe ori anexata unui pachet turistic.

Suntem curiosi daca Aeroportul International Oradea a consultat si agentiile de turism referitor la acest aspect.

Una peste alta, chestionarul, pus la dispozitie de Aeroportul International Oradea, solicita si alte pareri celor intervievati.

Chestionarul Aeroportului Oradea poate fi completat AICI

InfoOradea a organizat acum cateva luni un chestionar, in contextul in care Aeroportul Oradea a reusit sa atraga, inca din 2016, 3 destinatii externe, Milano(Bergamo) si Barcelona(Girona) cu RyanAir si Torino, cu Blue Air, cu conexiuni spre Roma, Napoli si Catania(Sicilia), dar si 2 rute interne, spre Constanta si Bucuresti, cu legatura spre Iasi, se impun, considerand ca se impun si alte destinatii spre Europa, in tari in care multi oradeni lucreaza sau calatoresc des.

Sub titlu: „Alegeti-va destinatia de pe Aeroportul din Oradea„, la chestionar au raspuns 6636 de persoane, care au ales astfel:

 • Germana – 1495 voturi
 • Belgia – 1482 voturi
 • Anglia – 1380 voturi
 • Franta – 562 voturi
 • Spania (alta decat Girona) – 500 de voturi
 • Italia – (altele decat Torino si Milano) – 369 voturi
 • Alta destinatie – 848 de voturi

In prezent de pe aeroportul din Oradea vor fi efectuate urmatoarele zboruri:

Orar zboruri Oradea – Constanta si retur:

 • 0B477 Constanța 13:00-14:15 Oradea – in fiecare zi de Luni ale saptamanii
 • 0B478 Oradea 14:45-16:00 Constanța – in fiecare zi de Luni ale saptamanii

Orar zboruri Oradea – Bucuresti:

 • OTP-OMR-14:15-15:15 – Luni, Miercuri, Vineri si Duminica
 • OMR-OTP-15:45-16:45 – Luni, Miercuri, Vineri si Duminica 

Orar zboruri in Europa din Oradea

 • Barcelona (Girona) 2 x săptămână, incepand cu 26 Martie – 19.99€ – RyanAir
 • Milano (Bergamo) 2 x săptămână, incepand cu 29 Martie -19.99€ – RyanAir
 • Torino 2 x saptamana, incepand cu 26 Martie – 19.99€ – Blue Air